Ove PREDMETE momentalno IZBACITE iz kuće: Svi ih čuvamo a ne znamo da su MAGNET za ZLO, bedu i LOŠU karmu!

Ž. T. Vesti 19.05.2022 14:23 2

Da li primećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu?

Ove PREDMETE momentalno IZBACITE iz kuće: Svi ih čuvamo a ne znamo da su MAGNET za ZLO, bedu i LOŠU karmu!

Shutterstock

Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija, što će doprineti privlačenju zdravlja, ljubavi i novca obratite pažnju na predmete koji su parvi magnet za bedu. Ovi predmeti i navike otežavaju protok pozitivne energije:

1. Prljava garderoba u uglu sobe

Ovo je jedna od prvi stvari na koju feng shui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gde će se odlagati prljava garderoba za pranje – bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.

2. Cipele poređane ispred vrata

Bez obzira da li su poređane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su prljavi.

3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju feng shui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.

4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može nepovoljno da utiče na karijeru ili finansije.

5. Prazne tegle pirinča, soli i šećera

Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim feng shui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju feng shui stručnjaci.

7. Skromne porcije pirinča u tanjiru

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po feng shui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne pirinča, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte pa odneste onima koji su gladni.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)
Loading
Rasinac 28
19.05.2022 14:50

Nisam baš obavešten, da li je ovo članak debile?

Jeremija
19.05.2022 15:18

Ovo važi za Kineze!