Položila je VRELU peglu na DRVENI sto i desilo se ČUDO: Ovaj TRIK za nameštaj smo isprobali i radi PROVERENO!

Ž. T. Vesti 27.05.2022 18:54 0

Na drvenim stolovima često ostaju velike, bele fleke

Položila je VRELU peglu na DRVENI sto i desilo se ČUDO: Ovaj TRIK za nameštaj smo isprobali i radi PROVERENO!

Shutterstock

Voda i toplota su često krivci koji izazivaju bele mrlje na drvenom nameštaju. Kada stavite staklo ili drugi mokri predmet direktno na drvo, vlaga može da se zarobi  ispod završne obrade, što uzrokuje beli izgled. Vrući predmeti kao što su kutija za picu ili vrući tiganj postavljeni na drvo takođe mogu izazvati bele tragove.

Poništavanje oštećenja pomoću više metoda može pomoći u obnavljanju završne obrade bez trajnih oštećenja, a manje pozant metod daje najbolje rezultate.


Primena toplote za uklanjanje mrlja

Možda se čini da bi toplota prouzrokovala više štete vašem drvenom nameštaju, ali zapravo možete da se rešite belih tragova za čas. Pegla ili fen za kosu mogu da obezbede potrebnu toplotu. Za metodu fena, nije vam potrebna krpa. Jednostavno postavite mašinu za sušenje na najnižu temperaturu i usmerite vreli vazduh ka belim tragovima na stolu. Držite fen za kosu da se kreće preko belih mrlja dok ne nestanu.

Za metodu pegle, uklonite svu vodu koja se nalazi unutar pegle. Stavite peškir, majicu ili drugu krpu preko mrlje. Sa peglom na niskoj temperaturi, kratko pređite preko krpe. Podignite krpu da proverite izgled belih tragova. Ponovite proces peglanja ako je potrebno da biste se rešili belih tragova.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading