Magnet je za PARE, a i nema šta ne leči: Posadite ovu BILJKU i stavite je u KUHINJU, ima toliko benefita

Vesti 28.05.2022 21:45 0

Biljka koja privlači novac u 2022. godini je vrlo skromna i lako se gaji.

Zalivanje

Shutterstock

Veruje se da pojedine biljke donose sreću i blagostanje, te pozitivnu energiju u naš dom. Prema feng šui učenju, biljke treba staviti i u kuhinju koja je deo elementa vatre.

Za privlačenje bogatstva i sreće u dom savetuje se svima nama dobro poznata biljka. Ona je simbol izobilja za 2022. godinu, a za pun feng šui efekat probajte da je gajite kao hidroponsku kulturu – u običnoj vodi.

Važno je samo da joj redovno uklanjate najniže listove kako ne bi istrulili i da menjate vodu jednom nedeljno.

Ako želite li da privučete novac i sreću u ovoj godini, feng šui majstori se rukovode i činjenicom da će ovo biti godina Tigra, sa snažnom jang polarnošću, pa savetuju da se sreća učvrsti pomoću dve boje – kobalt-plavom i bledozelenom, a nisu loše ni vatrenocrvena i carska žuta. Govorimo o nani ili menti.

Podsetimo, čaj od nane brojni medicinski stručnjaci, lekari i nutricionisti preporučuju da se konzumira na dnevnoj bazi.

Prvobitno autohtona u Evropi i na Bliskom istoku, nana se danas uzgaja u mnogim krajevima širom sveta. Ona ima prijatan i delikatan ukus, a služi kao osvežavajući napitak čak i onda kada ne pomaže nekoj bolesti, jer je nana odlična za um i telo.

Menta je sjajan izvor mangana, bakra i vitamina C. Osim toga, u sebi sadrži antioksidativna, antispazmodična, antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva.

Otčepljenje sinusa

Menta u sebi sadrži mentol, koji je prirodni dekongestiv (sredstvo zaotčepljenje nosa), pružajući olakšanje sinusima od pritiska, koji se događa u stanjima prehlade i alergije. Topla tečnost od nane može da ublaži upalu grla koja je prirodan propratni efekat sezonskih simptoma prehlade.

Gubitak težine

Aroma ulja peperminta i neke od njenih organskih komponenti imaju moć da eliminišu apetit, tako da i sam miris ove supstance može negativno da utiče na prejedanje, a zatim i na gojaznost.

Kašalj

Čaj od nane smatra se jednim od najboljih oružja protiv svih vrsta kašlja. On odlično deluje kao okrepljujuće i umirujuće sredstvo i stimulans, a velike zasluge ima i kao efikasni čistač sluzi i sekreta iz pluća.

Bol u mišićima

Nana poboljšava cirkulaciju i ispoljava protivupalne i analgetske efekte, koji pomažu ublažavanju bolova u mišićima. Mentol kao jedna od glavnih komponenti nane pomaže u ublažavanju upaljenog mišićnog tkiva.

Gasovi

Ispijanje čaja od nane ublažava simptome nadimanja i potpomaže otpuštanje gasova iz organizma, tako što opušta mišiće i omogućava da digestivni gasovi lakše prolaze.

Groznica

Ovo je možda najmanje poznata korist čaja od mente, ali on može biti efikasan i kod osećanja povišene temperature i groznice. Mentol rashlađuje organizam i zato efektno snižava temperaturu tela, i iznutra, i spolja.

Mučnina i bol u želucu

Poznati narodni lek za stanje mučnine i bolova u želucu svakako je najobičniji čaj od nane.

Komentari (0)
Loading