NUTRICIONISTKINJA otkriva koje NAMIRNICE nikako ne treba da unosite pre ALKOHOLA: Jednu nismo OČEKIVALI na LISTI, može da nam napravi HAOS u organizmu!

Vesti 04.06.2022 21:16 0

Često se onima koji planiraju da konzumiraju alkohol, pre izlaska preporučuje masna hrana i hrana puna ugljenih hidrata, da bi stomak lakše svarili piće

Vino

Shutterstock

Ipak, to možda nije najbolja ideja, prenosi The Sun.

Nutricionistkinja Amanda Sausedi rekla je da postoje četiri grupe hrane koje treba izbegavati pre nego što popijete alkohol.


Prženu hranu treba izbegavati jer ova vrsta hrane, poput grickalica, obično ne sadrži dovoljno dobar izbor hranljivih materija da bi vaša creva bila pod kontrolom dok pijuckate vino ili pivo. Takođe, Amanda kaže da je zabranjeno sve što može da izazove gorušicu, a to je, na primer, začinjena hrana kao što su kari, čokolada ili pepermint. Prema najboljoj praksi u istraživanju – kliničkoj gastroenterologiji, ova vrsta hrane će dodatno iritirati vaš probavni sistem.

Jela zbog kojih se često osećate nadutost nije dobro jesti pre večernjeg izlaska, kao što su mlečni proizvodi i gazirana pića. Amanda objašnjava da alkohol može poremetiti funkciju creva, pa je bolje držati se redovne hrane da bi vaša creva bila zdrava. Jedna od iznenađujućih namirnica koju treba da izbegavate je kofein, a razlog je taj što će vas on, u kombinaciji sa drugim pićima koji takođe sadrže kofein, učiniti još budnijim.

Ovo može negativno uticati na vas jer će pomoći da se prikriju simptomi konzumiranja alkohola, što bi vam moglo dati lažni osećaj da možete više da pijete. Stručnjak savetuje da umesto ove četiri vrste hrane treba da jedete neke zdravije alternative poput avokada, omleta, ovsenih pahuljica, piletine sa roštilja, borovnica i jogurta.

- Avokado je dobar izvor zdravih masti koje će pomoći da se uspori apsorpcija alkohola - objasnila je Amanda.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading