Neprijatan miris obuće: Evo kako da nestane za tili čas, sve što vam treba imate u kući

Vesti 04.03.2024 09:41 0

Znoj, bakterije, gljivice i sintetički materijali su najčešći uzroci neprijatnog mirisa stopala, a time i obuće.

obuća

Shutterstock

Probajte ova jednostavna rešenja pomoću kojih ćete osvežiti obuću preko noći i sutradan će biti kao nova..

Crni čaj

U crnom čaju se nalaze tanini koji ubijaju bakterije u obući zbog kojih se stvara neprijatan miris. Stavite dve kesice crnog čaja u šolju proključale vode da odstoje 2-3 minuta. Izvadite ih, ostavite da se ohlade, malo iscedite i stavite u svaku patiku ili icpelu po jednu. Ostavite da stoje jedan sat ili još bolje, celu noć, i obuća će mirisati kao nova.

Pesak za mačke

Možda zvuči čudno, ali pesak iz posude koja mački služi kao toalet, sadrži mnogo sastojaka koji vrše ulogu dezodoransa i upijaju tečnost. Uveče rasporedite čist pesak na uloške obuće, a ujutru ih istresite i obrišite unutrašnjost obuće vlažnom krpom. Neprijatan miris će nestati.

Kuhinjska so

Upotrebite običnu kuhinjsku so kao dezodorans za obuću. Sipajte malo soli po ulošku obuće i ostavite da stoji preko noći. Ujutro istresite so. Upiće vlagu i neutralisati neprijatan miris.

ulje

Shutterstock

 

Esencijalna ulja

Nakapajte 2-3 kapi esencijalnog ulja po ulošku obuće i odmah će prijatno zamirisati. Najbolje je da upotrebite esencijalno ulje limuna, eukaliptusa ili karanfilića. Ako ne želite da ulje kane direktno na obuću, sipajte nekoliko kapi na papirnu maramicu, pa nju stavite u obuću preko noći. 

Alkohol

Jedan od najboljih načina da osvežite obuću jeste alkohol. Natopite komad vate medicinskim alkoholom i obrišite unutrašnjost obuće. On će delovati kao prirodni dezodorans za obuću - eliminisaće neprijatan miris i dezinfikovati je.

 

Komentari (0)
Loading