Po Beogradu i Novom Sadu sipaju drogu u piće: Srpske devojke dele iskustva kako su im sipali "nešto" u piće i UPOZORAVAJU kako to da prepoznate

Vesti 04.01.2022 09:08 0

Informacije o GHB, supstanci poznatijoj kao droga za silovanje koja izaziva amneziju i potpunu fizičku nemoć, pojavile su se u medijima sredinom godine. Tada smo čitali kako se ova droga pojavila u Hrvatskoj, međutim sada je rasprostranjena i u Srbiji

Po Beogradu i Novom Sadu sipaju drogu u piće: Srpske devojke dele iskustva kako su im sipali "nešto" u piće i UPOZORAVAJU kako to da prepoznate

Printscreen/Instagram

 

Svoja iskustva kako su im "nešto" sipali u piće, podelile su devojke iz Beograda i Novog Sada. Devojke su osetile dejstvo opijata i razmenile užasna iskustva koja su imale.

Prepiska Novosađanke, objavljena na Instagram profilu "Ovarijum", opisala je iskustva svojih drugarica tokom "provoda".

Printscreen/Instagram

 

To je podstaklo i druge devojke da opišu iskustva i osećanja koja su imale.

Seksualni predatori su svuda oko nas, deluju čak i u paru, a prevencija je ključna je da bi se devojke zaštitile. Pre svega, ne prihvatati piće od svakoga, uzimati flaširana pića i biti okružen dobro poznatim društvom.

Ovi slučaji nisu izolovani, a devojke koje su su javile iz Novog Sada i Beograda navode da su proživele isto. Komentari su se ređali:

- Ovo se desilo i mojoj drugarici - napisala je devojka a druga dodala:

- Ja uvek izlazim u mešovitom društvu, a jednom sam bila sa drugaricama i sipali su mi drogu u kiselu vodu - napisala je ona.

- Desilo se i meni, nisam osećala noge. Posle su mi drugari rekli da je bio neki talog u mom piću. Sreća, brzo sam se probudila iz nesvesti. Odmah sam se onesvestila, verovatno sam popila više toga, nisam shvatila na vreme. Srećom, bila sam okružena bliskim ljudima, nije se ništa desilo. Oporavljala sam se tri dana - napisala je jedna devojka želeći da ostane anonimna.

Po Beogradu i Novom Sadu sipaju drogu u piće: Srpske devojke dele iskustva kako su im sipali

Printscreen/Instagram

 

GHB - droga koja briše pamćenje

Devojke uglavnom navode da su simptome osetile oko pola sata nakon popijenog pića. Neke su odmah pale u nesvest. Da se ovo dešava masovno, a da je stvar poprimila ozbiljnije dimenzije govori to što devojke pišu tačne lokacije i vreme kada im se dogodilo ovakvo iskustvo.

GHB nema boju i miris, pa ga je lako ubaciti u piće potencijalne žrtve. Devojke ne znaju i ne mogu da primete ništa neobično da bi shvatile šta unose u svoj organizam.

Po Beogradu i Novom Sadu sipaju drogu u piće: Srpske devojke dele iskustva kako su im sipali

Printscreen/Instagram

 

 

- Dejstvo ove droge počinje posle pola sata. Osoba oseti mišićnu slabost, umor, nesanicu, ne znaju za sebe i to stanje može da traje 8 do 12 sati. Karakteristično je to što žrtve posle ne mogu da rekonstruišu događaje koji su prethodili, ne mogu da opišu počinioca, a potom izaziva i noćne more. Žrtva se budi bez posledica, ako popiju manju dozu. Ukoliko se popije veća doza, može doći do poremećaja disanja, kome, pa i smrti - rekla je ranije ove godine u izjavi za domaće medije Svetlana Vučetić Arsić, rukovodilac dnevne detoksikacione bolnice Drajzerova.

Sama droga, koja se pravi na bazi leka za nesanicu, je čak osam puta jača od dejstva bensedina:

- Ovakve droge ostaju u organizmu između pet i osam dana, a nekada i duže, a detektuju se putem urina - dodala je Svetlana.

Razmenjivati iskustva i pričati o prevencije je ključno, a na ove teme uvek treba podsećati. Predatori koji vrebaju uglavnom će iskoristiti priliku da drogu sipaju u gužvi, pa je držati piće u vidokrugu jako bitno.

Vrlo često, upotrebom GHB zabeleženi su slučajevi seksualnog zlostavljanja, stoga, budite na oprezu - traume ostaju za čitav život, a lice silovatelja se briše.

Komentari (0)
Loading