OGLASIO SE MIGRANT IZ ĐOKOVIĆEVOG HOTELA: Ovaj muškarac otkrio još jednu SUROVU istinu i moli Novaka samo jednu stvar!

T.Đ Vesti 08.01.2022 11:20 2

Ono što smo saznali do sada jeste da je hrana očajna, da su sobe veoma neuredne, ali i da odmah sprat iznad srpskog tenisera živi migrant koji je tu punih devet godina

OGLASIO SE MIGRANT IZ ĐOKOVIĆEVOG HOTELA: Ovaj muškarac otkrio još jednu SUROVU istinu i moli Novaka samo jednu stvar!

EPA

Novak Đoković se nalazi u pritvoru u hotelu u Melburnu, sad već nekoliko dana, a njegov boravak je otkrio nekoliko uzmenirujućih sudbina iz toh hotela.

Uslovi su potpuno nehumani, a tu žive ljudi koji su i po nekoliko godina u zatočeništvu.

Ono što smo saznali do sada jeste da je hrana očajna, da su sobe veoma neuredne, ali i da odmah sprat iznad srpskog tenisera živi migrant koji je tu punih devet godina. 

Mehdi Ali se oglasio na svom tviter nalogu i otkrio pravu istinu u situaciji iz australijskog "hotela".

 

 

- Tužno je to što su me mnogi novinari kontaktirali da me pitaju o Novaku Đokoviću. U kavezu sam već devet godina, danas sam napunio 24 godina, a vi želite da vam pričam o tome. Pretvaraju se da im je stalo pitajući me kako sam i onda traže informacije o Đokoviću, napisao je Ali

Nakon ukidanja vize on je smešten u hotel za migrante, njegova soba je na spratu iznad Novakove, ali zbog policije nije moguće da se vide. On je ranije za britanski Gardijan ispričao svoju životnu priču:

Proveo sam devet rođendana ovde, došao sam sa 15 godina, sada imam 24 i ovde sam i dalje. Tražim način kako da ispunim svaki dan, moram da preživim, ako uspem da zaspim onda se trudim da spavam što duže, u suprotnom izađem na cigaretu, gledam film, čitam knjigu. Ako ne nađem ništa da radim, onda samo ležim u krevetu-rekao je Mehdi.

Iako nije imao nikakav prekršaj, ovaj Iranac nije uspeo da ostvari san da živi u Australiji.

- Polako starim, tužan sam što su moji tinejdžerski dani protraćeni ovako, ne želim da odem odavde kao sredovečan čovek sa izgubljenim godinama. Vidim mlade ljude kako se zabavljaju, postavljaju razne stvari na društvene mreže, a ja sam toliko daleko od toga. Ovde sam i dalje, svaki dan. Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto, zapitao se Mehdi.

Na kraju svoje tužne ispovesti okrenuo se i on priči sa trenutnom situacijom i Đokovićem,i nada se samo jednom, da se zbog Novaka obrati pažnja na sve njih koji nemaju načina da se izbore sa surovim uslovima, ali i birotkratskim problemom u Australiji. 

- Nikada nisam video toliko kamera, toliko pažnje. Nadam se da će Novak Đoković saznati za našu situaciju ovde i nadam se da će govoriti o tome - završio je Mehdi Ali. 

 

 

Komentari (2)
Loading
komandant 1001
08.01.2022 12:38

Kako je engleska naseljavala Australiju ? Tako, što je brodovima slala one koji su se ogrešili o Zakone, propalice, lopove, razbojnike, sileđije koji su se namnožili po Australiji. Potamanili strarosedioce (aboridžane) i danas drže Australiju i njenu pravdu !

Zoran
18.01.2022 00:23

Samo si ti nadaj od Djokovica. :)