Noćna mora, odjednom sam postala INVALID: Poznata POLJSKA atletičarka završila pod nož i sada je u invalidskim kolicima!

K.Ć. Vesti 17.05.2022 15:57 0

U leto prošle godine, Patrika Viciškevič-Zavadska, prvakinja Svetskog i Evropskog prvenstva u atletici u dvorani i na stadionu u štafeti 4k400 m, operisala je obe noge, što je trebalo da joj spase karijeru

Noćna mora, odjednom sam postala INVALID: Poznata POLJSKA atletičarka završila pod nož i sada je u invalidskim kolicima!

Printscreen/Instagram

Samo što se do sada ona nije vratila na stazu za trčanje. I ne samo to, takmičarka je morala da prođe još dva tretmana i još nije ni počela da trči. Šta je sledeće sa „anđelom” trenera Matušinskog?

Karijeru Viciszkievicz-Zavadske obeležavaju povrede. Kad god je uhvatila vetar u jedra, odmah je dobila udarac od sudbine. Ovog puta, međutim, situacija je veoma ozbiljna. Ona je imala tri operacije za manje od godinu dana.

- Zdravstveni problemi su mi svojstveni od prvih godina moje sportske karijere. Nažalost, njihov vrhunac je došao u najgorem mogućem trenutku. Ali to je život. Podigla sam rukavicu koju mi je bacila sudbina. Prvo sam operisala dva Ahila u isto vreme. Zatim, posle četiri meseca morala je da se koriguje leva noga. Pre dva i po meseca imala sam treću operaciju. Bila je to još jedna popravka leve noge. Zamorno je što je desna noga potpuno zdrava, ali sa levom ipak nešto nije u redu - rekla je 28-godišnjakinja, koja je priznala da nije bilo reči o lekarskoj grešci jer, kako tvrdi.

- Svi stojimo na trepavicama da bude dobro. Očigledno, ovako mi telo daje znake da još nije spremno da se vrati na veliku brzinu – dodaje.

Trenutna povreda je najteža u njenoj karijeri. Patrika nikada nije imala tako dugu pauzu.

- Uopšte nisam trčala od prošlog juna. Užasno je teško kada to radite iznova i iznova već desetak godina. Od natprosečno sposobnog čoveka odjednom sam se pretvorio u invalida. Teško je prihvatiti. Psiha mi je patila, jer sam odjednom počela da dobijam udarac za udarcem. Najveći je bio što nisam otišla na Olimpijske igre. Devojke su se vratile iz Tokija sa medaljama, i sam veoma srećna. Potom su bili uspešni u dvorani. Teško je sedeti i praviti se da se ništa ne dešava u takvom trenutku – rekla je ona.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading