Išla u solarijum i sunčala se na aluminijumskoj foliji: Sada ne zna šta je SNAŠLO, svog lica se plaši! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

K.Ć. Vesti 07.06.2022 15:10 0

Zbog nevođenja računa prilikom sunčanja, dobila je rak kože i situacija je postala ozbiljna

rak

Shutterstock

Sirena upozorava na sunčanje bez zaštite

Stefani Haf, 47, vodi sopstveni biznis. Ona je instruktor joge i bila je sirena na zabavama poslednje četiri godine.

Kada je imala 20-30 godina, nije koristila odgovarajuću zaštitu od sunca. Umesto toga, utrljavala je bebi ulja u svoje telo kako bi ubrzala tamnjenje. Redovno se sunčala, čak tri puta nedeljno. U njenoj mladosti se nije pričalo o štetnosti sunca, kao danas. Naprotiv – sunčanje je bilo moderno, svi su se osećali zdravije i lepše.

- Mazali smo telo bebi uljem, ležali smo na aluminijumskoj foliji. Mislili smo da smo nepobedivi – prokomentarisala je žena.

Efekti sunčanja bez odgovarajuće zaštite

- Mislim da je većina štete nastala pre nego što sam počela da radim kao sirena. Ali sigurno nisam koristila pravu kremu za sunčanje u to vreme - rekla je ona.

Tek kada je napunila 30 godina Stefani Haf je počela da obraća više pažnje na zaštitu, ali samo zato što je primetila svoje prve bore. Takođe nije koristila kreme kada je počela da radi kao sirena – nije želela da uništi utisak da je magično biće.

Dugogodišnje sunčanje i nedostatak zaštite dali su se osetiti posle mnogo godina. Prošlog leta Stefani je primetila promenu boje na čelu i nosu. Vremenom su promene počele da dobijaju oštriji karakter.

Stefani je saznala da ima rak kože tokom karantina. Klinike su zatvorene zbog prinudne izolacije. Tako je instruktorka iskoristio onlajn posetu preko Zoom aplikacije. Saznala je da ima nemelanomski karcinom bazalnih ćelija.

Kao deo njenog lečenja, prepisano joj je sredstvo koje sadrži fluorouracil, mast koja pomaže u uklanjanju ćelija raka. Neželjeni efekat leka postalo je crvenilo na Stefaninom licu. Ipak, laknulo joj je – operacija joj nije bila potrebna.

Išla u solarijum i sunčala se na aluminijumskoj foliji: Sada ne zna šta je SNAŠLO, svog lica se plaši! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

MEDIADRUMWORLD/STEPHANIE HUFF

 

- Kada sam imala 20 godina, koristila sam solarijum tri puta nedeljno. Imali smo jedan u kući gde sam odrasla - priznala je ona, a prenosi mediadrumworld.com.

Stefani je odlučila da podeli svoju priču kako bi upozorila druge ljude na nepromišljenost. Trenutno izbegava sunce kada izlazi napolje i koristi prave kreme.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading