Ovo je STRAH svakog roditelja: Sa samo 15 godina njena ĆERKA je postala zavisnica, krala je kako bi imala para za DROGU, a evo koliko puta se PREDOZIRALA!

Vesti 27.11.2021 18:57 0

Posle svega, odlučila je da podelila sa svetom svoju najgoru noćnu moru jednog roditelja

Ovo je STRAH svakog roditelja: Sa samo 15 godina njena ĆERKA je postala zavisnica, krala je kako bi imala para za DROGU, a evo koliko puta se PREDOZIRALA!

Pexels

Iako sa gorčinom u ustima priča priču o najgorem momentu u njenom životu, Kristin Neman priznaje da nije znala da je njena ćerka bila zavisna od heroina sa samo 15 godina.

Naime, kako Kristin otkriva, njena ćerka Narali je još od malih nogu bila meta vršnjačkog nasilja, pa je sa samo 12 godina već počela da pretura i krade lekove iz ormarica koje su koristili njeni baka i deka. Na ovaj način devojčica je bežala od realnosti, a vremenom je njenom telu trebala sve jača i jača doza.

Jednog dana, Kristin je dobila poziv iz škole, a poslednje što je očekivala da će joj reći nastavnica je da je njena ćerka uhvaćena sa drogom. Od toga momenta je počela Kristinina borbe se Natalinom zastrašujućom zavisnošću od heroina i fentanila. 

 

Majka veruje da je konzumiranje droge izmaklo kontroli pošto je njena ćerka na Internetu našla dečaka koji je upoznao sa heroinom. Od tada je počela redovno da ga koristi, a bilo je potrebno da se više puta predozira i završi na rehabilitaciji da bi se konačno očistila sa 22 godine.

Iako je danas svesna da je pogrešno postupila, Kristin priznaje da se godinama stidela da progovori o ćerkinom stanju i zatraži pomoć.

Da bi pokazali drugim "normalnim" porodicama koje se bori sa zavisnošću da nisu same, Natali i Kristin su napisale knjigu o svom iskustvu pod nazivom "O Natali".

 

U knjizi, Natali otkriva da nije očekivala da će njen život ovako izgledati, ali pošto se više puta predozirala, shvatila je da nije vredno kockati se sa životom. 

Jedne posebno mučne noći, Kristin je ispričala kako je njen suprug Piter morao da se fizički bori sa Natali da bi je sprečio da sama sebi daje inekcije.

Ona se priseća: "Otišla sam malo ranije u krevet, a moj muž je bio u svojoj kancelariji i radio je. Samo što sam zaspala, čula sam komešanje i trčanje. Bilo je skoro 11 sati i izašla sam iz spavaće sobe i videla svog muža kako se "bori" sa Natali u hodniku. Borili su se, borili su se i ja sam spustila pogled da vidim šta se dešava, a ona je htela da stavi špric u ruku. Odvlačio je da bi je sprečio da to uradi. Bilo je to dno dna trenutak za porodicu, ali najgore je tek dolazilo - rekla je Kristin, prenosi "The Sun".

U knjizi takođe otkrivaju i kako je njihov kućni ljubimac jednom prilikom spasio devojku pošto se predozirala!

 

- Probudila sam se rano u subotu i dok sam izlazila na hodnik videla sam Obija kako cvili i kako ide ka Natalinim vratima, a zatim se više puta vraćao meni. Bilo je malo čudno jer to nikada ranije nije uradio, pa sam otvorila njena vrata i čekala da uđe. On je nastavio da me traži i da se vraća. Shvatila sam to kao je mislio da ja uđem, pa sam to i uradila i suočila se sa time da je moja ćerka poplavila jer se predozirala - priseća se Kristin i kaže da je baš ovaj događaj ostavio veliki trag na celu porodicu.

Iako su svi stalno kontrolisali Natali, šta radi i gde ide, samo dve godine kasnije ona se opet predozirala, ali ovaj put je njen život spaso njen dečko!

- On nije moja najomiljenija osoba, ali sam zahvalna što je pozvao hitnu. Toliko zavisnika umire zato što ljudi koji su sa njima im ne pomažu, već pobegnu čim dođe do bilo kakve nevolje - napisala je majka u knjizi.

Iako su hteli da reše ovaj problem u okviru porodice, Kristin i Piter su ipak shvatili da njihovoj ćerki treba stručna pomoć, koju oni ne mogu da joj pruže. Zbog toga su odlučili da je odvedu u u rehabilitacionu ustanovu.

- Bez obzira koliko je staro vaše dete, vi želite da se brinete o njemu. Poveravala sam strancima život svoje ćerke jer nisam mogla da je popravim. Želela sam da je vole, a ne da je osuđuju kao ja.

Kristin nikada nije izbacila svoju ćerku iz kuće, uprkos tome što je Natali ukrala dragoceni nakit da bi finansirala svoju potrebu za psihoaktivnim supstancama, a i danas, sa 24 godine, ona i dalje živi tamo.

- Bila je očajna i verujem da se iskreno kajala toga što je to uradila. Bila sam ljuta, ali sam joj i oprostila. Znala sam da zavisnost izvlači ono najgore u njoj - napisala je Kristin na kraju knjige.

Komentari (0)
Loading