Ovo je bio omiljeni kolač PRINCEZE DAJANE: Pravi se od NAMIRNICE koju svi imamo, a tajna je u posebnom načinu PEČENJA

Vesti 17.05.2022 14:47 0

Nekadašnji kuvar u Bakingemskoj palati odao je i recept za omiljenu poslasticu pokojne princeze Dajane- sočni "puding" od hleba

kolač od hleba

Shutterstock

Životi članova kraljevske porodice uvek izazivaju veliku pažnju, način na koji žive, kako se oblače, kako se hrane. Daren Mek Grejdi radio je kao kuvar u Bakingemskoj palati gde je pripremao obroke za članove kraljevske porodice. Omiljena poslastica pokojne princeze Dajane nije bio raskošna niti skupa, već skromna poslastica, baš kao što je i ona bila.

U pitanju je kolač od hleba. Na prvi pogled možda deluje čudno, ali od ove namirnice može da se napravi savršeno sočni slatkiš. U zdravijoj varijanti, umesto belog hleba, stavite integralni, a umesto mlečne slatke pavlake onu biljnog porekla. Šećer se može zameniti zaslađivačem. Tajna je u posebnom načinu pečenja.

Sastojci:

  • 85 grama suvog grožđa
  • 60 ml amareto likera
  • 12 kriški hleba, bez kore (može integralni hleb)
  • 600 grama rastopljenog putera
  • 9 žumanaca
  • 90 grama šećera
  • 120 ml mleka
  • 500 ml slatke pavlake (može i biljne)
  • 2 kašike šećera

Priprema

Potopite suvo grožđe u amareto, poklopite posudu i ostavite preko noći. Četiri kriške hleba isecite na kocke i poređajte ih na dno podmazanog pleha. Po hlebu pospite suvo grožđe i prelijte preostalim amaretom. Preostale kriške takođe isecite na kocke, a svaku umočite u istopljeni puter i poređajte preko suvog grožđa.

Zatim umutite žumanca i šećer. Slatku pavlaku i mleko zagrejte do ključanja pa dok je još vruće zakuvajte u njih umućena žumanca. Prelijte preko hleba tako da sve bude dobro pokriveno. Ostavite desetak minuta da dobro upije.

U zagrejanu rernu na 180 stepeni stavite veći pleh napunjen vodom, a u njega stavite ovaj u kome je smesa s hlebom. Pecite oko 30- 45 minuta dok kolač ne dobije zlatnu boju. pospite suvim grožđem i služite toplo, najbolje uz sezonsko voće.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading