Zaboravljeni RECEPT za GIBANICU: Omiljeno jelo svih GENERACIJA, postaće svima još DRAŽE kada je budete napravili na OVAJ način

Vesti 31.08.2022 10:30 0

Ovo pecivo sve vraća u detinjstvo

gibanica

Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

120 g svinjske masti 
200 ml vode
1 kašičica soli
1 jaje
200 sitnog sira
Zaboravljeni RECEPT za GIBANICU: Omiljeno jelo svih GENERACIJA, postaće svima još DRAŽE kada je budete napravili na OVAJ način

Shutterstock/Gibanica

 

U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni. 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading