OBRADUJTE svoju KOŽU i poklonite joj SPECIJALAN POKLON na koji će vam uzvratiti BEZ BORA i nepravilnosti

Vesti 17.08.2021 16:05 0

Često se surećemo sa činjenicama da se suv tip kože poistovećuje sa dehidriranom kožom. Međutim to nikako nije isto. Dehidrirana koža može se javiti kod svih tipova kože, pa čak i kod masnog tipa, nevezano za starosno doba.

OBRADUJTE svoju KOŽU i poklonite joj SPECIJALAN POKLON na koji će vam uzvratiti BEZ BORA i nepravilnosti

unsplash.com

Svakodnevno se susrećemo da činjenicama da je voda jedan od osnovnih uslova života i da je svakome od nas potrebno najmanje 8 čaša vode dnevno kako bi se svi metabolički procesi u organizmu odvijali nesmetano. Posebno se njen adekvatan unos ogleda na našoj koži. Voda prenosi hranljive suspstance i na taj način pomaže kod uklanjanja toksina. Ovaj čaroban napitak dostupan svima nama čisti kožu, učvršćuje je i vraća joj vlažnost, opušta i ujedno pospešuje obnavljanje ćelija kože.

Proces obnavljanja kože, odnosno zamene izumrlih ćelija kože novim odvija se u ciklusu od 28 dana. A kako bi se taj ciklus uspešno odvijao neophodno je pružiti organizmu dovoljnu količinu vode.

Dermatolozi smatraju da je dehidrirana upravo ona koža ona koja u svom epidermu sadrži manje od 10% vode.

Razlika između dehidrirane i suve kože?

Dehidrirana koža kao što smo napomenuli nije tip već stanje kože. Nastaje usled nedostatka dovoljne količine vlage. Ona se može i vizuelno uočiti tako što se na koži primećuju tanke linije izazvane dehidratacijom, dok subjektivan osećaj izaziva zatezanje nakon umivanja. Dehidrirana koža javlja se i pod uticajem spoljašnje sredine ( UV zraci, vetar, suv vazduh u sezoni grejanja), upotreba neadekvatnih kozmetičkih preparata, ali nažalost i genetika.

OBRADUJTE svoju KOŽU i poklonite joj SPECIJALAN POKLON na koji će vam uzvratiti BEZ BORA i nepravilnosti

unsplash.com

 

 

Suva koža je nešto potpuno drugo iako se često poistovećuje. Suva koža je upravo tip kože, poput masnog i normalnog. Javlja se usled nedostatka lipida u koži, ogleda se perutanjem, a osećaj zatezanja je prisupan konstantno.

Dehidrirana koža može biti stanje koje ne mora biti povezano sa dehidriranošću samog organizma. Stoga tada ni minimum 8 čaša vode ne može biti dovoljno da se hidratacija kože vrati. Pravilna ishrana bogata antioksidansima može da deluje na očuvanje ćelijskih membrana dok ćelije čuvaju optimalnu količinu vlage unutar kože. S obzirom da je sezona grejanja i da se vlažnost kože dodatno narušava posegnite za proizvodom koji će koži vratiti neophodnu hidrataciju, pomoći joj da se oslobodi od oksidativnog stresa, glavnog uzročnika starenja kože. Jedno je sigurno – bilo da se radi o suvoj ili dehidriranoj koži sa hidratacijom nikada ne možemo preterati.

Poklonite koži 8 čaša vode svakog dana - BAR TOLIKO

Potrudite se koliko vam uslovi dozvoljavaju da s vremena na vreme posetite kvalitetnog kozmetičara gde ćete uraditi kompletan higijenski tretman lica i eventualno još neku proceduru. Nemojte štedeti na kozmetici za lice. Ali nemojte se ni razbacivati novcem. Čitajte pažljivo deklaracije, konsultujte se sa dermatolozima i raspitajte koji su brendovi u koje možete imati poverenja. Takođe, ne zaboravite da u svakoj apoteci prave svoje kreme sa različitim sastojcima za različlite tipove kože, pa možete da probate i neku od te kozmetike koju mnoge žene dosta hvale.

Redovno se umivajte magarećim sapunom, koristite tonik sa vitaminom C, jednom do dva puta nedeljno stavljajte maske i pilinge na lice i koristite kvalitetne preparate za negu.

Ne zaboravite da mnoga ulja blagotvorno utiču na ten poput arganovog, kokosovog, nevenovog, bademovog, ulja jojobe, ricinusovog, ulje od smilja, ulje od lavande.

 

 

Komentari (0)
Loading