Ovo je REDOSLED kada je u pitanju NEGA LICA: Kada se stavlja HIDRATANTNA krema, a posle čega ide PUDER!

Najžena Vesti 23.01.2022 08:30 0

Nega kože lica delikatnija je nego nega kože ostatka tela

Ovo je REDOSLED kada je u pitanju NEGA LICA: Kada se stavlja HIDRATANTNA krema, a posle čega ide PUDER!

unsplash.com

Sigurni smo da kada započinješ svoj makeup ne stavljaš prvo maskaru, pa onda ostatak proizvoda za šminkanje, kao što ni rumenilo ne stavljaš pre pudera. Isto kao što u rasporedu stavljanja makeup-a postoji pravilan redosled i način stavljanja šminke, tako i nega kože nije mnogo drugačija – i ona zahteva poštovanje određenih pravila.

Svi proizvodi za negu kože imaju svoju odgovarajuću namenu, ali iz neznanja ili iz neinformisanosti nisi bila sigurna gde i kada koji da koristiš, pa si ih radije izbegavala i svu svoju negu zasnivala si samo na korišćenju hidratantne kreme za lice, piše make-up.rs

Različitih, a inovativnih preparata je sve više i znamo da ti nije tako lako odrediti da li treba prvo da naneseš hidratantnu kremu, serum, kremu za umanjenje bora ili neki drugi proizvod za negu kože. 

Nega kože započinje sa najmanjim i najsnažnijim proizvodom – serumom za lice

Nega kože lica delikatnija je nego nega kože ostatka tela. Prvi korak nege lica je najbolje da započneš sa serumom za lice. Nemoj dozvoliti da te zavara njegova veličina, jer je njihova efikasnost, baš iz te male bočice nezamenjiva. Serumi najefikasnije dostavljaju sve aktivne sastojke u tvoju kožu i lako se nanose, pa možeš prilagoditi njihovu dozu prema svojim potrebama bez imalo muke. Uz pomoć njih ćeš uspešno tretirati (umanjiti) specifične probleme sa kožom: bore, masnu kožu ili crvenilo na licu. Formule seruma mogu biti različite, pa tako mogu sadržati peptide, salicilnu kiselinu, aloju i mnoge druge aktivne sastojke.

Antioksidanti su potrebni svakom tipu kože – buster za lice

Buster za lice je, baš kao i serum za lice, još jedan vid koncentrovane nege za lice i koristi se pre kreme za lice. Za razliku od seruma za lice koji deluje na ciljane probleme sa kožom, buster štiti kožu od unutrašnjih i spoljašnjih štetnih uticaja, poput zagađenja u vazduhu, stresa i umora, pružajući joj jedriji i zdraviji izgled. Busteri uglavnom sadrže kombinaciju micelarne vode i hijaluronske kiseline. Lako se nanose i koža ih brzo upija.

Vitamin C je jedan od najbitnijih antioksidanata, jer vraća sjaj koži, štiti je od sunčevog UV zračenja i potpomaže zatezanje kože. Tako da ti preporučujemo da ukoliko možeš koristiš i bustere sa vitaminom C kako bi podmladila svoj izgled.

Hidratacija kože je tek sada došla na red – hidratantne kreme

Nekoliko minuta nakon seruma ili bustera za lice, došao je red i na hidratantnu kremu za lice. Da pojednostavimo, serum je nahranio tvoju kožu, a krema će joj pružiti potrebnu hidrataciju. Krema za lice će takođe, na neki način i fiksirati naneti serum, pa će njegovo delovanje biti dugotrajnije i efikasnije. Uvek biraj kremu za lice u skladu sa svojim tipom kože.

Zaštita od sunca je obavezna – kreme i puderi sa SPF faktorom

Za dnevnu rutinu nege kože, neophodno je da uvek na umu imaš štetno UV sunčevo zračenje. Pored toga, tu je i starenje i drugi problemi sa kožom, koji mogu nastati ukoliko je ne tretiraš na odgovarajući način. Kreme i puderi sa SPF faktorom su uvek lagane teksture, pa zbog toga neće ugroziti delovanje ostalih proizvoda koje si nanela pre kreme sa SPF faktorom, a uspešno će zaštititi tvoju kožu od UV zraka. Dakle krema sa SPF kfaktorom se nanosi na samom kraju, posle seruma i hidratantne kreme.

Završetak dnevne rutine kože – proizvodi sa retinolom

Ukoliko si već u godinama kada se vide bore ili si tek počela da primećuješ sitne nabore na svojoj koži u kasnim dvadesetim godinama i pitaš se kada se sada stavlja još i ova krema za lice, onda ti preporučujemo da za nju odvojiš kasne večernje sate, pre spavanja. Da bi dodatno tretirala bore, naša preporuka je krema za lice sa retinolom, čiji je glavni sastojak vitamin A koji će stimulisati proizvodnju kolagena. Već ujutru ćeš videti rezultate u vidu podmlađene i zatetgnute kože.

 

Komentari (0)
Loading