Zbog ove BANALNE greške vaša KOSA ispašta svakog dana: Čak 40 odsto žena ne zna kako se PRAVILNO koristi ČETKA za kosu

Vesti 18.09.2021 12:27 0

Iako mnoge dame misle da je češljanje kose lak zadak i da je skoro nemoguće odraditi ga pogrešno - grdno se varaju

Zbog ove BANALNE greške vaša KOSA ispašta svakog dana: Čak 40 odsto žena ne zna kako se PRAVILNO koristi ČETKA za kosu

pixabay

Prema istraživanju brenda Tangle Teezer, čak četiri od deset žena češlja kosu pogrešno do te mere da joj nanosi štetu, a jedna od deset vodi se mitom da će kosa biti zdraviji i sjajniji ako se četka pre odlaska na spavanje.

Takođe, petina žena misli da je pravilno jednom dnevno očešljati kosu "grubo", kako bi se ona što bolje razmrsila.

Rezultati ankete takođe su iznenadili osnivačicu kompanije Šaun Pulfrei, koja kaže da je neverovatno koliko žena nepotrebno uništava kosu češljanjem.

- Zabrinjavajuće je i to što većina žena koristi jednu četkicu za sve. Pretpostavljam da ne biste koristili istu četkicu za nanošenje senke i rumenila. Zato mi nije jasno, zašto žene koriste istu četku za češljanje i sušenje kose - kaže Pulfrei.

Naime, iako se preporučuje korišćenje različitih frizerskih alata za različite zadatke; na primer, za češljanje mokre i suve kose ili za sušenje fenom, istraživanje je otkrilo da čak tri četvrtine žena koristi istu četku za negu i oblikovanje kose.

Dok 30 odsto ispitanica ima samo jednu ili dve četke za kosu kod kuće, a više od polovine njih priznaje da ni ne zna kada se koja četka tačno koristi.

- Žene najčešće imaju problem sa rascvetalim krajevima, neposlušnom i proređenom kosom, pa bi prema tome trebale izabrati četke kako ne bi uzrokovale sebi još gore oštećenje kose - zaključila je Pulfrei u intervjuu za "Mirror".
 

Komentari (0)
Loading