Kosa vam je MASNA odmah nakon pranja: Upotrebite PRAVILO dok je perete i biće čista bar pet dana

Vesti 26.03.2023 16:00 1

Pranje kose nije baš laka stvar koja se podrazumeva

Kosa

Shutterstock

 

Većina nas se može snaći bez tog tima, s tim što nam je potreban neko (s vremena na vrijeme) kako bi nam skratio kosu i oblikovao frizuru. Poznato nam je da, kako bi kosa izgledala zdravo, potrebno je da izdvojimo malo vremena za to. Dobra vest je da ne morate potrošiti mnogo novca.

Operi, isperi i ne ponavljaj!

Šamponiranje dva puta tokom jednog pranja kose stari je marketinški trik koji je i stvoren kako bi se šampon što pre potrošio i kupio novi. Duplo šamponiranje lišava vašu kosu njenih prirodnih masti i ulja te utiče da vaša farba brže izbledi. Čak i žene koje imaju prirodno masnu kosu ne bi trebalo da je dva puta šamponiraju.

Zapravo, šampon je najbolje koristiti tokom svakog drugog pranja kose. Onih dana kada kosu ne šamponirate, samo je isperite čistom vodom i nanesite regenerator te ga isperite mlakom vodom. Kada kosu šamponirate, koristite upola manju količinu regeneratora. Zašto biste sve ovo radile? Zato da biste imale bujniju i zdraviju kosu i da biste upola jeftinije prošle prilikom kupovine šampona.

Koristite sodu bikarbonu kako biste imali zdraviju kosu

Vaša kosa će biti zdravija i lepša ukoliko uklonite sve tragove proizvoda za stajling i regeneratora svakih četiri do šest sedmica. Međutim, za to vam nije potreban šampon za dubinsko pranje.

U čaši ili zdeli od 250 ml pomešajte jedan deo sode bikarbone sa dva dela vode te dobijenu smesu nanesite direktno na vlažnu kosu. Dobro utrljajte u dlaku i na kosu te temeljno isperite.

Kada je reč o farbanju, pravi trenutak je najvažniji

Nemojte koristiti šampon za dubinsko pranje ako ste tek ofarbali kosu, jer on može izblediti dobijenu boju te učiniti da ona izgleda neujednačeno.

Međutim, dobra je ideja da ga koristite pre farbanja kose. Uklanjanje svih tragova proizvoda za stajling i negu omogućuje kosi da bolje “primi” boju, a samim tim i farba će trajati duže.

Komentari (1)
Loading
Marija
27.03.2023 05:57

Pravilo, užas!