Odradite ovih PET vežbi svakog dana i zategnite ZADNJICU do leta

Vesti 25.04.2023 11:38 0

Postoji mnogo različitih vežbi koje možete da radite za zatezanje i jačanje mišića zadnjice

Vežbanje

Shutterstock

Ovakve vežbe treba da se što češće praktikuju. Neki od najboljih su:

  • Čučnjevi - stojeći s nogama razmaknutim u širini ramena, spustite se u čučanj dok vam kukovi ne budu paralelni s podom. Vratite se u početni položaj i ponovite.
  • Iskorak - stojeći s nogama razmaknutim u širini ramena, napravite korak napred s jednom nogom. Vratite se u početni položaj i ponovite s drugom nogom.
  • Most - lezite na leđa sa kolenima savijenim i stopalima na podu. Podignite kukove prema gore dok držite ramena na podu. Držite položaj nekoliko sekundi, a zatim se spustite nazad u početni položaj.
  • Donkey kickbacks - kleknite na ruke i kolena, a zatim podignite jednu nogu prema gore savijajući koleno dok držite stopalo na pod. Vratite se u početni položaj i ponovite s drugom nogom.
  • Lateralni band walk - stavite gumene trake oko zglobova i stojte s nogama razmaknutim u širini ramena. Koraknite bočno s jednom nogom, a zatim sa drugom nogom. 

U galeriji ispod pogledajte kako se pravilno izvode vežbe.

Ove vežbe mogu biti učinkovite za zatezanje mišića zadnjice, ali je važno pratiti pravilnu formu i postupno povećavati težinu ili ponavljanja kako biste izbegli povrede. Takođe, kombinujte vežbe s kardiovaskularnim treningom i zdravom ishranom za najbolje rezultate.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading