Par TRIKOVA kako da pomognete vašem LJUBIMCU dok je prestravljen od petardi

K.Ć Vesti 31.12.2021 15:00 0

Doček nove godine je prava noćna mora za pse. Od straha se skrivaju po kupatilima, ispod kreveta, a može i srce da im stane. Buka i vatrometi su pravi psihički šok

Par TRIKOVA kako da pomognete vašem LJUBIMCU dok je prestravljen od petardi

Shutterstock

Par tehnika kako da pomognete vašem ljubimcu i pomognete mu da se oseća sigurnije.

Omotajte ga tkaninom, metodom 'Thundershirt'

 

 

Oko tela prestrašenog psa zaveže se komad tkanine na određeni način. Stručnjaci za životinje kažu da to deluje umirujuće na psa kada se u njemu pojavi nagon za begom. Ljubimca možete omotati šalom ili običnim platnom.

Pokrijte ga svojom jaknom ili majicom, ćebetom...

Zatvorite prozore i spustite rolete kako bi u stan ulazilo što manje buke. Napravite ljubimcu mirnu oazu, stavite na pod ćebe i pokrijte ga nečime što ima vaš miris, možda jaknom ili vašim ćebetom - to će ga umiriti. Budite uz njega dok najgora buka pred ponoć. Ako vam kupatilo nema prozore, životinji možete i tamo napraviti mirno utočište.

Par TRIKOVA kako da pomognete vašem LJUBIMCU dok je prestravljen od petardi

Shutterstock

 

Pustite opuštajuću muziku i budite smireni

Pre nego krene najgora buka, pustite mu laganu muziku, nemojte divljati, urlati itd. već budite mirni i opušteni. Ta energija će se preneti na vašeg ljubimca i biće mu lakše. Naravno, mazite ga što više.

Posegnite za preparatima za smirenje

Ako već dobro poznajete psa ili mačku te znate da je strah koji oseća zbog petardi veliki, posetite veterinara i tražite mu neki preparat za smirenje, postoje i oni na biljnoj bazi. Takvih preparata trebalo bi biti i u prodavnicama za kućne ljubimce.

Komentari (0)
Loading