Nesvakidašnji HOBI mlade SUBOTIČANKE: Uspeva da sačuva NAJVREDNIJE uspomene, Ibolja pravi nakit od MAJČINOG MLEKA, ali tu nije kraj!

K.Ć Vesti 26.01.2022 08:34 0

Ibolja Marinković iz Subotice se bavi neobičnim hobijem

Nesvakidašnji HOBI mlade SUBOTIČANKE: Uspeva da sačuva NAJVREDNIJE uspomene, Ibolja pravi nakit od MAJČINOG MLEKA, ali tu nije kraj!

Printscreen/Instagram

Subotičanka se dosetila kako da sačuva uspomene vezane za majku i dete. Počela je u svom domu da izrađuje nakit koristeći i majčino mleko.

To još nije viđeno kod nas, ali svuda u svetu je jako popularno. 

- Sve je počelo pre skoro godinu dana kada sam se porodila sa mlađim sinom. Nisam znala šta da radim sa pupčanikom, nije bilo smisla da ga sačuvam tek tako u fioci i onda sam na internetu videla da mogu da ga izlijem epoksilnom smola i da napravim razne oblike – počinje priču Ibolja. – Potom sam videla da mogu i kosu da stavim, a saznala sam da od majčinog mleka može da se napravi nakit i to od samo dva sastojka. Recept sam morala sama da nađem i dugo sam pokušavala da nađem tačnu razmeru, rekla je Ibolja za portal subotica.com

Nije lako raditi sa mlekom, jer je kvarljivo, ali uz mnogo strpljenja i truda mogu da nastanu prelepi komadi nakita.

- Tek kada sam počela, jedna divna žena mi je dala litru svog mleka jer je bebica bila alergična i tako sam učila. Oni koji žele nakit pošalju mi pet mililitara mleka i kada stigne do mene, sedam do deset dana je potrebno da napravim jedan komad – objašnjava nam naša sugrađanka.

- Ručno šmirglam, pa se polira i tek onda bude sjajan. Treba puno strpljenja, ali je u svaki utkano puno ljubavi. Njegova najveća specifičnost je majčino mleko koje nas uvek vraća na trenutak kada smo prvi put ugledali svoje dete - rekla je ona.

Dok je nedavno boravila u Londonu kod sestre koja se tek porodila, rodila se ideja da od majčinog mleka napravi i sapune.

- Dodala sam običan glicerin i tako napravila sapun. Testiram sad na koži i vidim da je jako dobar za ojed, ekceme... Potpuno je prirodan, za miris dodajem eterična ulja – otkriva nam Ibolja deo svog hobija.

- Iako sam knjigovođa po struci, želela bih da mi to bude posao i da naparavim kutak u kome će sve biti od majčinog mleka – kupke, sapuni, losioni... To još ne postoji kod nas, ali sigurna sam da bi bili dobri za kožu - zaključila je za subotica.com ova vredna Subotičanka.

Komentari (0)
Loading