Poznata CRNOGORKA oplela po MLADIM mamama: "Zašto lažete da niste umorne i da vam nije teško, zbog vas se osećam kao NAJGORA na svetu"

Vesti 13.09.2021 20:30 1

Crnogorska influenserka Nataša Kovačević, poznatija kao Njezvanova, trenutno se bavi temom materinstva, pošto je nedavno rodila sina.

Poznata CRNOGORKA oplela po MLADIM mamama: "Zašto lažete da niste umorne i da vam nije teško, zbog vas se osećam kao NAJGORA na svetu"

Shutterstock

Nataša ima samo jedno pitanje za druge mlade majke:

Zašto lažete?

- Zašto lažete? Laži o tome kako tvoja beba nije imala grčeve ili nije osetila nicanje zuba, kako ste odmah uspostavile laktaciju i bez problema je beba sisala, spavala po celu noć, kako nisi umorna i ništa ti nije teško, kako je sve to lako i ne treba ti pomoć - svakoga koga slažeš dovodiš u potencijalno nezadovoljstvo koje može završiti na kraju i samoubistvom. U najmanju ruku nastaje anksioznost praćena beskrajnim pitanjima: Kako je njima lako a meni teško? Jesam li dovoljno dobra? Jesam li mogla bolje? Ja sam nesposobna. Ja nisam dovoljno dobra. Da li je samo meni teško? Praćeno osećajem stida, jer ako je svima na Instagramu i u komšiluku prelako da imaju decu a meni to nije prelako ali je prelepo, znači da sam ja nesposobna i nedovoljno dobra i stidim se. Nije tačno da je lako - napisala je Nataša.

 

- Istina je samo da svako ima svoje iskustvo. Da je svaka beba za sebe. Da je svaka majka za sebe. I da je sasvim u redu da vam bude teško. Da budeš umorna. I da plačeš nad uplakanom bebom i da nemaš pojma zašto. To je samo nešto novo. Čemu vas niko ne može naučiti jer ... PONAVLJAM - svaka beba je za sebe. Svaka majka je za sebe! Sve što je nepoznato i novo je stanje visokog stresa. Zamisli koliki je stres kad ceo tvoj svet, tvoj udah i izdah, tvoj glavni tok i tvoja životna nagrada zavisi od tebe, a ti ne znaš zašto plače.

- Slušaj, i meni je teško. Lažu da nije. Ali to je najlepše na svetu. Nisi sam. Volim te - zaključila je Nataša.
 

Komentari (1)
Loading
Suncica
14.09.2021 21:15

I ja se pitam zasto lazu, mnogo je tesko kada se prvi put susretnete sa tako malim i bespomocnim bicem, i ja sam plakala sa bebom i bilo je mnogo naporno. Jedino sto stvarno nije imala grceve bar jedan stres manje. I sada kada me pitaju mlade devojke kako je, kazem im iskreno da je na pocetku mnogo tesko sa bebom, ali ne zato sto je neko losa majka.