ŽIVELI SU U PAKLU, GLADNI I BEZ IGDE IKOG Par je usvojio sedmoro braće i sestara nakon što su im roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći

K.Ć. Vesti 27.03.2022 18:00 0

- Ne mogu to da objasnim, samo sam znala da treba da budem njihova mama - rekla je Pam Vilis. Par je usvojio sedmoro braće i sestara

ŽIVELI SU U PAKLU, GLADNI I BEZ IGDE IKOG Par je usvojio sedmoro braće i sestara nakon što su im roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći

Printscreen/Instagram

U januaru 2019, Pam Villis je pretraživala Fejsbuk kada je naišla na poruku o sedmoro braće i sestara kojima je potreban stalni dom. Deca su u hraniteljstvu više od godinu dana nakon što su izgubila oba roditelja u strašnoj saobraćajnoj nesreći. Pam nije mogla da prestane da bulji u njihova lica.

- Ne mogu to da objasnim, samo sam znala da treba da budem njihova mama - rekla je 50-godišnja Pem u intervjuu za TODAI Parents.

Pam je označila svog muža, 53-godišnjeg Gerija Vilisa, u objavi kako bi on mogao da vidi članak. Par se venčao 1988. Živeli su u Menifiju u Kaliforniji i podigli petoro dece, ali nikada nisu razgovarali o usvajanju.

- Mislila sam da će mi Geri reći da sam luda, spremamo se za penziju - priznala je Pem. Ali na njeno olakšanje, Geri se osećao potpuno isto kao i ona.

- Bog je hteo da to uradimo - rekla je žena.

Te noći pozvali su broj na dnu članka. Čuli su da su već primili hiljade telefonskih poziva u vezi sa decom. Ali dva meseca kasnije, Pam i Geri su dobili odobrenje. Adelino (15), Rubi (13), Alisija (9), Entoni (8), Obrijela (7), Leo (5) i Ksander (4) došli su pod njihovu brigu.

Deca su, kako je Pam saznala, doživela ogromnu traumu. Njihovi pokojni roditelji su se borili sa zavisnošću, a porodica je često živela u kampovima za beskućnike. Deca su često gladovala.

- Bilo je lako stupiti u kontakt sa ovim mališanima. Oni su samo očajnički želeli sigurnost i osećaj nečeg trajnog - otkrila je Pam. Starijoj dvojici je bilo malo teže.

- Mislim da nisu baš verovali da smo stvarni. Plašili su se da bismo mogli da ih ostavimo - prokomentarisala je Pam.

- Mislim da je tako teško verovati kada je toliko toga uklonjeno iz tvog života. Rubi nije znala kako da bude dete. Morala je da glumi majku ostaloj braći i sestrama - dodala je Pam.

Prvih šest meseci deca su imala problema sa spavanjem. Često su imali noćne more.

- Jedne noći je moj tada sedmogodišnjakinja došla u našu sobu - priseća se Pem.

- Pitala sam je: „Da li si imala ružan san?“, a  ona je odgovorila: „Ne, samo sam želela da se uverim da si još uvek ovde - prisetila se žena.

Pam je obećala da neće ići nigde. Prošlog avgusta, ona i Geri usvojili sudecu. Emotivnoj ceremoniji prisustvovala su praktično biološka deca Pem i Gerija: Metju (32), Endru (30), Aleksa (27), Sofija (23) i Sem (20).

- Bilo je neverovatno - rekla je Pam.

- Doneli smo veliki TV ekran u park da svi gledaju i navijaju i budu bezbedni tokom COVID-a. Bilo je toliko ljubavi - dodala je.

Komentari (0)
Loading