Ovaj samohrani TATA je dokazao da "gde postoji ljubav, postoji i porodica": Usvojio je BOLESNOG dečaka koji je danas slavni OLIMPIJAC

Vesti 11.09.2021 18:23 0

Džeri Vindl, stalno je govorio ljudima da nikada neće biti otac, ali na kraju mu je bilo suđeno da se jednog dana upusti u roditeljsku avanturu

Ovaj samohrani TATA je dokazao da "gde postoji ljubav, postoji i porodica": Usvojio je BOLESNOG dečaka koji je danas slavni OLIMPIJAC

Printscreen/Instagram/jordanpiseywindle

Njegovo roditeljsko putovanje mnogima deluje kao priča iz bajka koja ima najlepšu pouku - milosrdno srce može dobiti svaku bitku.

Sve je počelo pričom iz časopisa

Džeri Vindl je veliki borac kada je u pitanju usvajanje u SAD-u, kako i sam kaže jednog dana je naišao na priču u časopisu koja opisuje život siročadi u Kambodži. Nije oklevao ni trenutka da stupi u kontakt sa kambodžanskim zvaničnicima i ubrzo je primio vest koja mu je promenila život.

 

U junu 2000. godine, Džeri je otišao u Kambodžu, gde je njegov budući sin Džordan živeo u sirotištu od kada su mu premiluli biološki roditelji. Dete je patilo od neuhranjenosti, šuge i teških infekcija, a Džeri ga je odveo kući na Floridu, dojio i vratio mu zdravlje.

Nova porodica se od početka suočavala sa brojnim izazovima

Otkad su se zajedno vratili u SAD, postojale su brojne prepreke za novo nastalu porodicu. Džordan je imao mnogo zdravstvenih problema, bio je iscrpljen, slab i komunicirao je sa novim ocem na znakovnom jeziku pre nego što je naučio engleski.

U to vreme Džordan je imao samo dve godine, a njegov otac nije znao da li će dete poživeti ili umreti. Ali obećao je da će učiniti sve kako njegov novi sin više nikada ne bi morao da pati. Već je bilo toliko ljubavi koja je savladala svaku barijeru.

Njegova velika olimpijska karijera započela je slučajno

Olimpijski snovi dečaka počeli su kada je imao samo sedam godina. U ronilačkom kampu privukao je pažnju Tima O'Brajena, sina poznatog trenera ronjenja Rona O'Brajena. Tada je dečak ušao u poseban ronilački program i počeo da postiže prve uspehe.

 

Upoznao je tada i osvajača zlatne olimpijske medalje i LGBT aktivistu Grega Louganisa. Džordana su čak zvali i "Mali Louganis".

Nakon tri olimpijska ogleda - prvo sa 13 godina, a zatim sa 16 godina - "Mali Louganis" je ostvario svoj san i sa15 godina se kvalifikovao za takmičenje.

Otac i sin su godinama imali najjaču vezu

Ove godine Džordan je na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljao Sjedinjene Države, ali u srcu i Kambodžu. On je prvi skakač u vodu kambodžanskog porekla koji se takmičio na Olimpijskim igrama, a nedavno je i istetovirao kambodžansku zastavu na ruci, prenosi "Činjenice.ba".

 

Otac i sin proslavili su svoju priču u dečjoj knjizi koja je objavljena još 2011. pod nazivom "An Orphan No More: The True Stori of a Boy". U knjizi se priča o petlu kojem su druge životinje govorile da ne može da postane otac bez kokoške. Međutim jednog dana, petao je naišao na jaje koje u tom trenutku niko nije želeo. Na kraju se iz tog jajeta izleglo pače, ali uprkos njihovom različitom izgledu, njih dvojica su dokazali da "gde postoji ljubav, postoji i porodica".

Komentari (0)
Loading