Želite da idete na LETOVANJE ali nemate dovoljno NOVCA: Top pet saveta kako da prođete JEFTINO na moru

Vesti 11.06.2022 11:23 0

Ako se budete vodili ovim pravilima, jeftino letovanje vam je zagarantovano

Želite da idete na LETOVANJE ali nemate dovoljno NOVCA: Top pet saveta kako da prođete JEFTINO na moru

Shutterstock

Leto samo je već tu pred vratima i već su nam misli negde daleko od kuće i svakodnevnice. More nam svima nedostaje ali ono što većinu mući jeste novac. Da li ćemo dovoljno novca skupiti i koliko ćemo tamo tek potrošiti. Ipak, moguće je sve organizovati uz pomoć ovih saveta. 

Organizujte prevoz povoljno i na vreme

Ukoliko ste odlučili da do svoje željene destinacije stignete avio prevozom, postoji nekoliko načina da uštedite. Naime, kod kupovine avionskih karata tajming je sve. Kod većine kompanija karte nemaju fiksnu cenu, već ona raste kako se broj raspoloživih karata smanjuje, a datum putovanja približava. Bukirajte karte unapred ili ih rezervišite kod turističkog agenta, oni uvek imaju povoljnije cene. Iako je možda u prvi mah skuplje, kupite fleksibilnu kartu kod koje se promena datuma leta ili ne naplaćuje ili je naknada za ovo simbolična. Karte sa fiksnim datumom jesu inicijalno jeftinije, ali nikada ne znate šta se može desiti pa vas promena datuma leta ili otkazivanje mogu mnogo više koštati.

Pored toga, cena fleksibilne karte obično uključuje i dozvoljeni prtljag, što sa fiksnim kartama nije uvek slučaj. Takođe, informišite se koje sve kompanije lete do vaše željene destinacije, kao i da li su direktni ili letovi sa presedanjima jeftiniji.

Želite da idete na LETOVANJE ali nemate dovoljno NOVCA: Top pet saveta kako da prođete JEFTINO na moru

Printscreen/Youtube

 
2. Ekonomičnije destinacije i smeštaj 

Svačiji prioriteti za smeštaj će se razlikovati od vrste putovanja, broja i starosti putnika ili pak individualnih želja grupe koja putuje. Ukoliko idete na letovanje, ali vam ne smeta da kuvate i malo prošetate do plaže, pogledajte apartmanski smeštaj, ali direktno na sajtovima za rezervaciju smeštaja, jer agencije umeju da budu preskupe i da naplate više nego što bi vam bilo koji vlasnik apartmana uzeo. Ukoliko ste avanturisti, možete i otići do mesta i rezervisati na licu mesta. Ova se naravno ne preporučuje u jeku sezone ili porodicama sa decom jer nemate nikakve garancije da ćete smeštaj naći. Ipak, mlađa populacija koja na odmor dolazi automobilom ili pak iznajmi vozilo se često odlučuje za ovu varijantu, posebno ako nisu fiksno vezani za jedno mesto.

Ako idete na letnji odmor u neku od svetskih metropola, najbolje je rezervisati smeštaj preko servisa za bukiranje ili pak onih koji iznajmljuju stanove. Takvo putovanje obično podrazumeva dosta šetnje i obilazaka, te se pretpostavlja da vam neće biti potreban specijalan luksuz ukoliko želite samo da prespavate, već isključivo osnovna udobnost i higijena.

Želite da idete na LETOVANJE ali nemate dovoljno NOVCA: Top pet saveta kako da prođete JEFTINO na moru

EPA

 

Ukoliko dve porodice putuju zajedno ili grupa prijatelja, prostor za uštedu je veći. Naime, u tim slučajevima je bolje unapred iznajmiti celu kuću ili vikendicu i podeliti troškove. Imaćetebna raspolaganju veću privatnost i udobnost, a cena po putniku će biti manja. Pored toga, svi znamo da turističke agencije uzimaju velike provizije za svoje aranžmane. Ako želite da uštedite, budite sami svoj turistički agent, za to vam treba računar, zantiželja i malo vremena.

BONUS VIDEO



Komentari (0)
Loading