Zaboravite na NEPROSPAVANE noći: Ova ČAROBNA naprava ublažava GRČEVE, a najbolja stvar je to što je SVI već IMAMO!

Vesti 17.12.2021 18:12 0

Za novopečene roditelje, san postaje samo san, ali u mislima. Verovali ili ne, jedna napravica koju svi imamo može da nam pomogne u smanjivanju grčeva

Zaboravite na NEPROSPAVANE noći: Ova ČAROBNA naprava ublažava GRČEVE, a najbolja stvar je to što je SVI već IMAMO!

Pexels

Ako do sada niste čule za "White Noise" ili belu buku koja smiruje bebe, sada je pravo vreme da se sa ovim terminom upoznate. Bela buka, najčešće prija i ljudskom uhu, a bebe je obožavaju. Ovo je zvuk koji smiruje bebe kada su nervozne, napete i muče ih grčevi.

Definiše se najčešće kao pojam koji označava mešavinu zvukova određene frekvencije i ponavljanja i to raspon frekvencija je od 20 do 20.000 herca. naravno, ova definicija roditeljima ništa ne znači, ali kada vam kažemo da belu buku proizvode aparati poput usisivača, aspiratora i fena onda je stvar do pola rešena.

Kako to funkcioniše?

Bela buka naročito može da umiri bebe, jer ti zvuci podsećaju na zvuke koje je beba slušala još u materici, a oni  pre svega podesćaju na zvuke cirkulacije krvi kroz krvne sudove, ali i zvuk koji je dolazi spoljašnje sredine…

Naravno roditelji su svesni da ne mogu da drže konstantno uključen usisivač i zato je fen fenomenalna opcija.

Dve prednosti fena za kosu

Sušenje fenom

unsplash.com

 

 

Fen za kosu je simbol za belu buku i čim ga uključite primetićete da se beba smirila. beba može spavati satima uz zvuk fena, pa taman kad pomislite da je učvrstila i pokušate da ga isključite, desiće se ono što ne želite.

Danas postoje i aplikacije koje imitiraju ili u potpunosti dočaravaju zvuk fena, iako  mame često  tvrde da je realna naprava mnogo bolja opcija. Ako primetite da je beba zaspala pored fena, možete se preorjentisati na aplikaciju, to bi moglo da da odlične rezultate.

Još jedna prednost fena, upravo leži u njegovoj osnovnoj funkciji, a to je zagrevanje. Ako primetite da se beba grči, usmerite fen prema stomačiću i ona će odmah osetiti olakšanje.

Da znamo, zvuči skroz šašavo, ali verujte, ozbiljno pomaže.

 

Komentari (0)
Loading