MRAČNE tajne OPRE VINFRI: Najinspirativnija voditeljka je odrasla u strašnom siromaštvu, a zbog jezive stvari je morala da pije DETERDŽENT!

Vesti 01.02.2022 10:59 0

Opra se nalazi na 23. mestu liste najmoćnijih žena na svetu, ali je je njen put do slave u bukvalnom smislu bio trnovot

MRAČNE tajne OPRE VINFRI: Najinspirativnija voditeljka je  odrasla u strašnom siromaštvu, a zbog jezive stvari je morala  da pije DETERDŽENT!

Printscreen/Youtube

Danas nema osobe koja bi odbila gostovanje kod čuvene voditeljke.Ipak, ona i dalje, u svojoj 68. godini pomera granice.  Tako je u martu 2021. godine ugostila Megan Markl i princa Harija, a dan danas se priča o ekskluzivi koju je Opra dobila zahvaljujući sjajnim odnosima koje ima sa slavnim parom.

Težak put do najslavnije voditeljke

 Opra je rođena davne 1954. u oronuloj, drvenoj kući kao vanbračno dijete nezaposlene tinejdžerke u gradiću Kosciusko u Msisipiji. Detinjstvo je provela na na bakinoj farmi. Nije imala vodu ni telefon. 

Kada je napunila šest godina preselila se kod majke, koja se u međuvremenu preudala i dobila još dvoje dece, sina i ćerku.

Život u Milvokiju joj se uopšte nije dopao, pa je nakon nekog vremena, odlučila da se preseli kod svog oca. To je bila najgora moguća odluka.

Zlostavljanje

Kada je imala devet godina počelo je zlostavljanje i to od strane njenog strica. Trajalo je 13 godina i odlučila je da zbog toga nikada neće imati decu.

Ni to nije bilo najstrašnije. Ona je zatrudnela sa 14 godina, a to je bila posledica silovanja.

Kako bi izazvala spontani pobačaj, Opra je pila deterdžent. U tim trenucima je proživljavala strašnu depresiju, izlaz je videla u samoubistvu, a otac ju je upozoravao da sramotu ne bi podneo i da bi je radije video u reci.

Uprkos nastojanjima da izazove pobačaj, ipak se porodila. Dete je preminulo, a ona nikada nije obavestila javnost gde je zvanično sahranjen.

Rodila je prije termina sina i dala mu ime Kenan. Preminuo je, a voditeljica nikada nije otkrila gdje ga je sahranjen.

Školovanje

Jedina dobr što je otac uradio za nju, to je što je plaćap njeno školovanje. Išla je na razna takmičenja, a dobila je istipendiju na Sveučilištu Tenesi i tamo je upisala komunikacije. Tokom  studija je osvojila mnogobrojne  nagrade za govorništvo i recitovanje, pa je dobila punu stipendiju.

U isto vrijeme je dobila svoj prvi posao na radiju "WVOL", specijalizovanom za afroameričke slušatelje u Nešvilu. Takođe se takmičila u kategoriji za za "Miss Black Tennessee" i pobedila.

Uprkos silnim uspesima, prekinula je školovanje. 

Preselila se 1976. u Baltimor. Prvo je radila kao reporterka, a potom i voditeljka emisije "People are talking" koja se prikazivala od 1980. do 1993.

Deset godina kasnije, dobila je svoju emisiju svoju emisiju "Oprah Winfrey show". Nakon toga je pokrenula svoj televizijski kanal "OWN" i brzo stekla slavu. 

Teorije zavere

Dugo se pričalo da dete Opre Vinfri nije umrlo na porođaju i da je zapravo zbrinuto. Bilo je i priče da ga je pronašla nakon godina potrage.I

pak, saznalo se da je reč o mladiću Kelvinu Majklu kome je Opra pomagala dok je još bio dete. -Snimali smo projekt u Čikagu i tokom pauze, on mi je doneo sok, a oči su mu se sijale. Bila sam toliko očarana, pa sa započela priču sa njim,  o njegovom životu i porodici i tako sam saznala da njegova majka nema posao i da su u velikim dugovima - otkrila je Opra.

Upisala ga je u privatnu školu i pomogla je njegovoj mami da pronađe posao. Ipak, izbačen je iz škole jer je stalno kasnio na nastavu. To je razočaralo Opru, ali mu je dala drugu šansu i pronašla internat u Misisipiju.

On je odbio da nastavi školovanje zbog velike udaljenosti od pordice.

- Rekla sam mu: Kevine ovo je trenutak. Ovo je važan trenutak za vas. Znam da imaš 16 godina i ne vidiš put pred sobom, ali ako napustiš ovu školu i odbiješ školovanje... Dva puta sam ti pokušala omogućiti obrazovanje. Ako napustiš ovu školu, završila sam. Ne mogu ništa drugo da uradim i to je bio poslednji naš razgovor - rekla je voditeljka.

Nakon toga je prodao priču medijima da je Opra htela da ga usvoji, a ona je bila izuzetno razočarana.

MRAČNE tajne OPRE VINFRI: Najinspirativnija voditeljka je  odrasla u strašnom siromaštvu, a zbog jezive stvari je morala  da pije DETERDŽENT!

Printscreen/Youtube

 

Inače, dosta se pričalo i o Oprinom ljubavnom životu. Više od 40 godina se druži s voditeljkom Gejl King (67), a šuška se i da su u navodnoj vezi. Oprah je od 1986. godine u vezi s biznismenom Stedmanom Grahamom (70). Par se nikada nije venčao, a mnogi se pitao zašto.

 

Komentari (0)
Loading