U poslednjim satima samo on nije bio pored ELIZABETE: O trećem sinu kraljice, princu Endruu se nikad ne priča, a evo i zašto

Vesti 10.09.2022 19:40 0

Na samrtnoj postelji uz kraljicu Elizabetu bile su dve osobe: Kralj Čarls i princeza Ana

Kraljica Elizabeta

Tanjug

Uprkos činjenici da je kraljica Elizabeta II imala troje dece, princ Endru u zadnjim časovima nije bio uz svoju majku. Zašto je to tako?

Kada su vlasti javile da je kraljica Elizabeta u kritičnom stanju, uži krug porodice pohrlio je ka Balmoralu gde se kraljica nalazila. Kralj Čarls već je danima bio uz majku, kao i princeza Ana.

Princ Vilijam je stigao na vreme da se oprosti od kraljice, dok je Kejt Midlton sela u kola i otišla po decu u školu, prenosi Stil.

Princ Hari je krenuo ka rezidenciji kraljice, ali nije stigao na vreme da se oprosti od bake.

Ali šta se desilo sa princem Enduom? 

Šezdesetjednogodišnji vojvoda od Jorka treći je kraljičin sin i deveti je u redu za tron, a iza njega stoji nekoliko skandala.Sin kraljice Elizabete II (95) vojvoda od Jorka princ Endru (61) optužen je nedavno za seksualno zlostavljanje, a nakon mnogo spekulacija o tome kako će reagovati Kruna, odluka je donesena ― kraljica mu je oduzela sve što mu je rođenjem garantovano.

U poslednjim satima samo on nije bio pored ELIZABETE: O trećem sinu kraljice, princu Endruu se nikad ne priča, a evo i zašto

Printscreen/Youtube

 

Amerikanka Virdžinija Roberts Đufre, tužila je u Njujorku princa Endrua, sina kraljice Elizabete II i pokojnog princa Filipa, a u svojoj tužbi tvrdi da je bila primorana na seksualni odnos s princem kada je imala 17 godina.

Deo zlostavljanja uključivao je njeno predavanje drugim moćnim ljudima - uključujući princa Endrua, kako ona navodi.

Virdžinija Đufre kaže da ju je vojvoda seksualno napastvovao u tri navrata dok je bila mlađa od 18 godina.

Princ Endru je dosledno negirao sve optužbe. On je u intervjuu za BBC Njuznajt 2019. rekao da se ne seća da je ikada sreo Virdžiniju Đufre. 

Komentari (0)
Loading