Poznata glumica ima VAŽNU poruku za sve žene: "Budimo ISKRENE postoje lepi ljudi, ali NAS 95 odsto to nije" Istakla je na koje OSOBINE je najvažnije staviti akcenat

Lana Vidović Vesti 13.10.2021 12:42 0

Britanska glumica i oskarovka Helen Miren, gazi osmu deceniju, godinama unazad priča o tome kako joj lepota nije važna, a zbog izgleda nikada ne bi otišla "pod nož". Njena karijera ne posustaje ni posle više od 30 godina aktivnog rada. Ona je velika inspiracija i jedna od retkih žena u surovom šoubiznis svetu koja se ne plaši da stari prirodno i ispred fizičkih stavi one duhovne kvalitete

Poznata glumica ima VAŽNU poruku za sve žene: "Budimo ISKRENE postoje lepi ljudi, ali NAS 95 odsto to nije" Istakla je na koje OSOBINE je najvažnije staviti akcenat

Profimedia

 

Slavna glumica nedavno je dala veliki, sasvim iskreni intervju za britanski "Vogue", održavši kratku i mudru lekciju o tome koliko je važno potražiti lepotu u svom životu i prihvatiti sebe i svoje mane.

- Nemojte dozvoliti da vas parališe sopstvena nesigurnost i nemojte biti isuviše pristojni i mnogo se izvinjavati u životu. Mislim, nadam se da sam pristojna sooba, mrzim grubost, ali moje reči se ne odnose se to. Hoću da kažem da bi trebalo da budete otvoreni za mogućnosti. Razgovarajte sa ljudima i budite što otvoreniji. Vrlo je dobra ideja povremeno gledati na svet kao da ste dete ili stranac i svedočiti o svom okruženju. Zamislite da ga vidite prvi put i pokušajte da iskusite magiju u njemu - jer u svakom okruženju postoji magija. Sve što treba jeste da se vidi novim očima - rekla je Helen.

Profimedia

 

 

Poznata 76-godišnjakinja otkrila je i kada je počela da se oseća sasvim udobno i zadovoljno u svojoj koži.

- Jednostavno dođeš do toga, bez suvišnih pitanja. Bilo je to davno, ali sećam se trenutka - naučila sam da se smešim bez stida. Uvek sam imala debele obraze, pa sam ih uvlačila. Ali ne možete uvući obraze i nasmejati se u isto vreme! To je nemoguće, pa se nikada nisam ni smejala. Tada sam otkrila da je zapravo lepo smejati se slobodno i široko, a ne uskim, malim osmehom. To mi je koristilo. Kada me vidite na fotografijama, skoro uvek sam nasmejana - otkrila je gospođa Miren.

Profimedia

 

 

Prošle godine ova dama poslala je mladim ženama u 20-im i 30-im godinama važnu poruku o lepoti. Ona im je savetovala da se ne fokusiraju na lepotu, već da pronađu u sebi neki drugi kvalitet i istaknu ga.

- Zaboravite na reč lepota i pronađite drugu karakteristiku koja vas opisuje. Moja reč je samopouzdana, kočoperna. Tvoja reč nije lepota, osim ako, naravno, nisi veoma lepa, u tom slučaju to je u redu. Ja nisam lepa. Nisam. Slušajte, budimo iskreni. U svetu postoje lepi ljudi i mislim da svi možemo da ih prepoznamo. Dejvid Bekam je spektakularno lep. Muškarac ili žena, nevažno, ali apsolutna lepota postoji. Mi ostali, nas 95 odsto, nismo u toj kategoriji, ali jesmo u drugim: zanimljivi, hrabri, smešni, pametni, inspirativni. Postoji mnogo, mnogo različitih kategorija. Rekla bih svakoj 20-godišnjakinji da pronađe svoju kategoriju. Zapamtite da na ovoj planeti ne postoji nijedna osoba poput vas. Vi ste apsolutno jedinstveni. Pronađite razloge za ponos u tome - objasnila je za "Glamour" ova velika glumica i žena!

Komentari (0)
Loading