Britanci ZABRINUTI: Kraljica Elizabeta II otkazala sastanak, stiglo SAOPŠTENJE iz palate!

Vesti 28.10.2021 08:00 0

Elizabeta II ima zdravstvenih problema, potvrdila je i Bakingemska palata. Kako se navodi u saopštenju, kraljica je otkazala prisustvo na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama. Ovo je još jedna uznemirujuća vest o monarhu

Britanci ZABRINUTI: Kraljica Elizabeta II otkazala sastanak, stiglo SAOPŠTENJE iz palate!

Tanjug/Ap

Elizabeta II je u nedelju trebalo da učestvuje na Konferenciji UN o klimatskim promenama. Međutim, palata je obavestila da ona neće biti prisutna na klimatskom samitu. Odluka je doneta nakon lekarske konsultacije

Kraljica je hospitalizovana pre nekoliko dana, što je zabrinulo mnoge Britance. Kada se osećala bolje, nastavila je sa svojim dužnostima

Kraljica Elizabeta Druga hospitalizovana je pre nekoliko dana , a informacije o njenom zdravstvenom stanju uznemirile su britansku javnost. Iako se nakon kontrolne posete vratila svojim obavezama, sada ima opet uznemirujućih vesti o tome šta joj se dešava . Palata je potvrdila da se monarh neće pojaviti na klimatskom samitu UN koji će se održati u Glazgovu u nedelju. Odluka je doneta nakon konsultacija sa lekarima. Novinska agencija AFP prenosi:

Kraljica Elizabeta II otkazala je učešće na COP26 nakon medicinske konsultacije, saopštila je palata

- Nakon što je dobila preporuku da se odmori, kraljica je preuzela lake dužnosti u zamku Vindzor. Njeno Veličanstvo je sa žaljenjem odlučilo da neće putovati u Glazgov da bi prisustvovala COP26 Večernjoj zabavi u ponedeljak, 1. novembra - navodi se u saopštenju.

Na klimatskom samitu pojaviće se i drugi predstavnici britanske kraljevske porodice, odnosno princ Čarls sa Kamilom Parker-Bouls i princ Vilijam i vojvotkinja Kejt . Kraljica Elizabeta II održaće svoj govor u snimljenoj poruci.

Britanci već nekoliko nedelja brinu za kraljičino zdravlje. Elizabeta II je poslednji put viđena kako hoda sa štapom, nešto što nikada ranije nije koristila. Mediji ističu i da je vladarka dosta smršala, a domaća štampa piše da su joj lekari zabranili da omiljeno piće, a sve iz straha za njeno zdravlje. Časopis „Vanity Fair” je objavio:

- Kraljica je čula da bi trebalo da se odrekne svog pića. Malo je nepravedno što je u ovom periodu svog života morala da se odrekne jednog od retkih zadovoljstava.

Bakingemska palata izvestila je prošle nedelje da je kraljica hospitalizovana, ali da je puštena iz ustanove posle lekarskog pregleda. U saopštenju je navedeno:

- Nakon što joj je lekar preporučio da se odmori nekoliko dana, kraljica je u sredu popodne otišla u bolnicu na preglede.

Posle lekarske posete, Elizabeta II se vratila svojim dužnostima. Fotografija kraljice je objavljena na mreži , na kojoj se vidi kako sedi ispred ekrana računara. Razgovarala je sa Ganom Kimom i Markusom Lajtnerom , ambasadorima Koreje i Švajcarske, koji su joj tokom video konferencije dali svoje „lične karte“ , odnosno pisma šefova država koja služe kao dokaz da kraljica „može da im veruje da govore u ime svoje zemlje“.

Britanci ZABRINUTI: Kraljica Elizabeta II otkazala sastanak, stiglo SAOPŠTENJE iz palate!

Tanjug/Ap

 

 

Kraljevski stručnjak Rasel Majers upozorava da kraljica mora da "uspori" tempo. On je naglasio da njen raspored rada nije „normalan“ za osobu od 95 godina. 

- Još je dobrog zdravlja. Ovo je svakako mera predostrožnosti, ali ekstremni oprez je verovatno najbolja ideja - dodao je.

Angela Levin, biograf britanske kraljevske porodice , u nedavnom intervjuu novinaru TalkRadija istakla je da je zabrinuta za zdravlje Elizabete Druge. Ona je izjavila:

- Verujem da se vodi borba između Elizabetinog uma i tela . Ona želi da obavlja svoje dužnosti, zna da to može, savršeno izražava svoje mišljenje, ali njeno telo ima 95 godina. (...) Da je princ Filip bio sa nama, mogao bi da kaže: „Slušajte, čuvajte se, ne dolazite na sve ove sastanke, opustite se.

2017. godine otkriveno je da kraljica Elizabeta II pati od nasledne bolesti povezane sa Rejnoovim fenomenom, odnosno paroksizmalnog spazma arterija na rukama, ređe stopala, bez ikakvog razloga . Prema pravilima, monarh često nosi rukavice, tako da je dugo uspela da sakrije bolest, koja se manifestuje jakim plavim i otečenim rukama. Njen sin, princ Čarls , takođe pati od istog stanja .

Komentari (0)
Loading