Žarko je bio najveći tragičar među glumcima: Kružile su priče da je veliki zavodnik, a on je u životu voleo samo dve žene

Jelena Vukelić Vesti 15.11.2023 13:24 0

Talentovani momak koji je prešao dugačak put od rodnog Cetinja do statusa najpoznatije domaće glumačke zvezde., preminuo je danas u 63. godini života.

Žarko Laušević

Printscreen/Youtube

Žarko Laušević je oduvek nosio epitet "miljenik žena", "lep kao Žarko"... Pričalo se da je veliki zavodnik i da je slomio mnoga ženska srca. S nestrpljenjem se čekalo koja žena će uspeti da ga osvoji. 

Prvo je to uspelo Maji Laušević sa kojom je bio 16 godina u braku, od 1982. do 1998. godine i sa kojom ima dvoje dece, ćerku Asiju i sina Dušana koji se poput oca bavi umetnošću.

Nakon razvoda upoznao je Anitu Roganović poreklom iz Slovenije, poznatu frizerku u Holivudu, koja je sarađivala sa brojnim svetskim zvezdama, poput Sigurni Viver, Leonarda Dikaprija, Kejt Vinslet, Metjua Mekonahija, Dženifer Garner, Stane Katić, ali i sa akterkama serije "Seks i grad". Oženio se njome 1999. godine i u tom braku dobio ćerku Janu.

Ljubavi sa Majom i sa Anitom smatraju se njegovim najznačajnim ljubavnim vezama.

Tragedija koja je promenila sve

 

Studije glume završio je u Beogradu, na Fakultetu dramskih umetnosti. Kada se danas pogleda njegov glumački opus, Žarko sigurno spada u najtalentovanije glumce koje je iznedrio FDU. I sva vrata su mu bila otvorena, i televizije i pozorište i filma. Nizale su se uloge - "Šmeker", "Svečana obaveza", "Oficir s ružom", "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Kaži zašto me ostavi", "Bolje od bekstva".. 

A onda je došao 31. jul 1993. godine. Da se jednom rečju treba opisati ono što se tog dana desilo, bila bi to reč tragedija. desilo 31.jula 1993. u Podgorici, opisalo bi se rečju tragedija.

Žarka i njegovog brata Branimira su te večeri u lokalu "Epl" napala trojica mladića. U toku napada glumac je pucao, usmrtio dvojicu, a jednog teško ranio. Optužen je najpre za dvostruko ubistvo i osuđen na 15 godina zatvora, a kazna je zatim preinačena na četiri godine. Budući da je do preinačenja presude četiri i po godine proveo u zatvoru, Žarko je tada pušten na slobodu. Otišao je u Njujork.

Pre 14 godina  bio je uhapšen u Americi zbog boravka bez vize. Razmatrala se mogućnost njegove ekstradicije našoj zemlji, ipak pomilovan je i u Njujorku je 2012. dobio srpski pasoš.

Žarko se u Americi nije bavio glumom. Obavljao je različite fizičke poslove, drugi put oženio i treći put postao otac.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading