Brutalna smrt SRPSKE glumice: Od nameštaja imala samo DUŠEK i na njemu umrla okružena špricevima, poslednje reči Sonje Savić lede krv u žilama

NajŽena Vesti 28.11.2021 16:14 0

Pretalentovana glumica Sonja Savić se pre 13 godina predozirala u svom stanu, okružena špricevima, kako su tad potvrdile komšije

Brutalna smrt SRPSKE glumice: Od nameštaja imala samo DUŠEK i na njemu umrla okružena špricevima, poslednje reči Sonje Savić lede krv u žilama

Printscreen

Sonja je 23. septembra 2008 godine pronađena mrtva u svom stanu u Beogradu. Lekarska ekipa kada je stigla mogla je samo da konstatuje smrt glumice, a prema zvaničnim podacima obdukcije, ona je umrla usled prevelike doze nedozvoljenih supstanci.

Najstrašnije činjenica pored smrti velikog glumačkog talenta je ta da je Sonja u stanu imala sem spriceva, samo jedan prljavi dušek, ništa više od nameštaja.

Poslednji intervju Sonja je dala samo 2 meseca pre smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske "Vijesti".

- Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli - rekla je tada.

Ona se tada podsetila reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode - rekla je tada glumica.

Tokom karijere Sonja Savić zadružila je srpsku kinematografiji. Igrala je u pedesetak filmova od kojih su “Una“, “Život je lep“, “Balkanski Špijun“, “Šećerna vodica“ samo neki u kojima je istinski briljirala.

Život je, kako je govorila, podredila glumi, ali neosporan talenat pratile su priče o korišćenju zabranjenih supstanci još osamdesetih. Te priče prodgrejalo je i njeno druženje sa članovima grupe EKV od kojih su mnogi ugasili mlade živote usled konzumiranja opijata.

- Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja - izjavila je jednom prilikom Sonja Savić.

Kao i sve dame, i ona je maštala o udaji i deci sa poznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. Imala je 15 godina kada su se upoznali, a bio je i do kraja ostao njena jedina ljubav. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju kad ga je zahvatila oluja.

- Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - govorila je Sonja.

Sonja je mesecima kasnije bila u depresiji zbog njegove smrti. Otišla je odmah potom u Sloveniju gde je ostala skoro deset godina, vratila se u Srbiju i vratila se filmu, ali ne u toj meri u kojoj je to pre činila.

Mnogi kažu da je tada ušla u probleme koje donosi konzumiranje nedozvoljenih supstanci.

Sonja je sahranjena u rodnom selu Donja Gorevnica, a niko od njenih kolega nije prisustvovao sahrani.

Komentari (0)
Loading