Još kao DETE, Tarantino je ovo obećao MAJCI: "Kad postanem uspešan, nećeš videti ni peni od mog uspeha"

Vesti 10.08.2021 09:50 0

Kventin Tarantino je otkrio da odbija da finansijski pomogne majci iako je milioner. Reditelj je svoje razloge pojasnio u jednom potkastu u kojem je gostovao

Još kao DETE, Tarantino je ovo obećao MAJCI: "Kad postanem uspešan, nećeš videti ni peni od mog uspeha"

Shutterstock

Oskarovac i sedmostruki filmski reditelj i scenarista ima prijavljenu neto vrednost od 120 miliona dolara, međutim, Kventin (58) je još sa 12. godina sklopio pakt da neće deliti svoje bogatstvo sa majkom Koni (75) zbog njenih komentara. Četiri decenija kasnije, i dalje održava ovo obećanje.

Nedavno je govorio u podkastu "The Moment", čiji je domaćin milijarder kokreator Brajan Kopelman i tada se prisetio trenutka kada je njegova majka stala na stranu njegovih učitelja nakon što su ga u školi kaznili zbog pisanja scenarija.

Nakon što je Kventin upao u nevolju, rekao je da ga je mama zafrkavala zbog toga, a onda je usred njene male sarkastične predstave rekla: "Oh, i usput, ova mala karijera pisca, kojom se baviš je g**no".

- Kada mi je to rekla na taj sarkastičan način, uzvratio sam sa: "U redu, gospo, kad postanem uspešan pisac, nikada nećete videti ni peni od mog uspeha. Neće biti kuće za vas. Nema odmora za vas, bez Elvisa Kadilaka za mamu. Ne dobijate ništa. Zato što si to rekla".

Na pitanje da li je ispunio svoj zavet, Kventin je priznao da je majci pomogao oko poreza u poreskoj upravi. Ali za sada i dalje neće dobiti kuću.

- Postoje posledice koje nose vaše reči dok vaspitate decu. Upamtite da za vaš sarkastični ton postoje posledice u vidu onoga kako oni to čuju i šta im znači - objasnio je reditelj.

Kventin je započeo svoju karijeru kao nezavisni filmski stvaralac objavljivanjem filma "Reservoir Dogs", 1992. godine, za šta je dobio pohvale kritičara. Potom je napravio remek delo od filma "Pulp Fiction", koji se često navodi kao jedan od najvećih filmova svih vremena i zaslužio je Oskara za najbolji originalni scenario, piše "Daily mail".

Kventin je ukupno režirao 10 filmova, na kojima je radio i kao scenarista.

Reditelj je ranije nagovestio da će pisati knjige nakon što se povuče iz filmskog stvaralaštva, što je mnogo puta rekao da će uskoro učiniti, mada tek treba da najavi koji će to konačni film biti.

Mnogi su mislili da će njegov poslednji film biti projekat "Zvezdanih staza", pošto je dao ideju Džefri Džejkob Ejbramsu, ali je u januaru rekao da će se film verovatno dogoditi, iako ga neće režirati.

Komentari (0)
Loading