Pravi OTROV: Ovi delovi PILETINE nikada NE TREBA da se jedu, u njih se UBRIZGAVAJU hormoni, a Srbi ih stavljaju u SUPU

Vesti 15.12.2022 11:18 4

U Srbiji je piletina jedno od najpopularnijih mesa, razlog je blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine ili svinjetine

Pravi OTROV: Ovi delovi PILETINE  nikada NE TREBA da se jedu, u njih se UBRIZGAVAJU hormoni, a Srbi ih stavljaju u SUPU

Shutterstock

 

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma. Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobri za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), krilca i vrat jer upravo ovi delovi pileta akumuliraju sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, a u krilca i vrat se ubrizgavaju hormoni ukolio pile nije organskog porekla, saopštavaju studije obrađene u Kini.

Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

BONUS VIDEO - Ispovest Velke Gelić, majke koja je sinu dala svoj bubreg

 

 

Komentari (4)
Loading
Srbin
16.02.2022 09:01

Kazu Kinezi koji uzivaju u konzumiranju pacova, zmija, kerova i slepih miseva.

Sanjica
15.12.2022 12:01

To se kod Kineza ubrizgava svasta kako bi pile bilo deblje

mikili
15.12.2022 12:06

Pa da, i hormoni ostanu u vratu.... neozbiljno ....

Perica
15.12.2022 17:42

Nije zdravo ovo nije zdravo ono, pa šta da jedemo? Kljunove i papke dok i za to ne napišete da nije zdravo!