Pojačano znojenje i malaksalost su ZNAK da nam FALI jedan vitamin: Nadoknadite ga OVOM ishranom i sprečite ostale TEGOBE

M. G. Vesti 12.03.2022 18:45 0

Neophodan je za rast kostiju i zdrav imunološki sastav, a najpotrebniji je deci i starijim osobama.

Pojačano znojenje i malaksalost su ZNAK da nam FALI jedan vitamin: Nadoknadite ga OVOM ishranom i sprečite ostale TEGOBE

Shutterstock

Organizam uvek signalizira kada mu nešto nedostaje, a ukoliko osećete simptome kao što su malaksalost, bol u nogama i kukovima, pojačano znojenje, vreme je da izvadite krv.

Vitamin D izuzetno je važan za organizam. Neophodan je za rast kostiju i zdrav imunološki sastav, a najpotrebniji je deci i starijim osobama. Diretkno utiče na zdravlje kostiju i zuba, pluća, kardiovaskularnog sistema, odnosno, vitamin D čuva imunitet čitavog organizma.

Utiče na regulisanje insulina i serotinina. Najpovoljniji izvor vitamina D je sunčeva svetlost, a ruska nutricionistkinja Elena Voskresenskaja tvrdi da ga je moguće nadoknaditi i ishranom.

- Unos masne ribe pomoćiće da se nadoknadi nedostatak vitamina D u telu. Ishrana može uključivati skušu, jetru bakalara, haringe i lososa. Ovaj vitamin se može naći i u drugim namirnicama: jajima, puteru, goveđoj i svinjskoj džigerici, siru, mladom siru i kozjem mleku. Takođe se nalazi u divljim pečurkama.

Ako uzimamo suplemente vitamina D važno je da ne zanemarimo preporučenu dozu. Lekari tvrde da uzimanje previše vitamina D tokom dužeg vremenskog perioda može prouzrokovati nakupljanje previše kalcijuma u ​​telu što može oslabiti kosti i oštetiti bubrege i srce.

Ako prekoračite gornju granicu možete imati osećaj mučnine, povraćanje, slabost mišića i gubitak apetita.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading