"Dijeta samo izaziva BOLEST, OVO jedite i pijte i SAGOREĆETE MASTI": Poznati RUSKI LEKAR o lošim dijetama i kako da se NAJBRŽE smrša

M. G. Vesti 12.04.2022 15:00 1

Poznati ruski lekar Sergej Bubovski otkriva kako da smršate bez gladovanja - plan ishrane i treninga za sagorevanje masti!

"Dijeta samo izaziva BOLEST, OVO jedite i pijte i SAGOREĆETE MASTI": Poznati RUSKI LEKAR o lošim dijetama i kako da se NAJBRŽE smrša

Printscreen/ YouTube/ БУБНОВСКИ

Ruski profesor i doktor medicinskih nauka Sergej Bubovski stalno ističe da su rigorozne dijete i izgledanjivanje izuzetno štetni po zdravlje i da samo mogu dovesti do raznih bolesti.

"Proučavajući takvu nauku kao što je dijeteologija i nakon što sam dugo probao razne vrste dijete (čak imam i svoj rekord - minus 36 kg za 3 meseca, odnosno 12 kg mesečno), došao sam do zaključka: ništa osim neuroze (poremećaja sna, razdražljivosti, sindroma hroničnog umora itd.) i osteohondroze sa svim njenim manifestacijama, dijeta ne može doneti."

U svojoj knjizi "Osteohondroza nije rečenica!" Sergej Bubovski objašnjava da je izgladnjivanje štetno jer s eprvo gubi mišićna masa koja je neophodna, pa tek onda masno tkivo. Zbog toga je neophodno pravilno izgubiti težinu - ovo su principi zdrave i izbalansirane ishrane za mršavljenje prema doktoru Bubovskom:

1) jesti prirodnu, neprerađenu hranu (voće, povrće, orasi, jaja, žitarice, integralne žitarice, riba, živina, meso, mleko, sir,);

2) odbaciti konzervisanu hranu;

3) pripremite jela koja sadrže 2-3 različita sastojka

4) izbegavajte šećer i so, zamenite ih začinima, ljutim začinima, sosovima; na primer, so se može zameniti limunovim sokom ili soja sosom, a rafinisani šećer šećerom od trske, medom, slatkim voćem, čokoladom;

5) izbegavajte alkohol, posebno uz obroke. Vino i voda konzumirani sa hranom akumuliraju se u gastrointestinalnom traktu i rastvaraju enzime koji se oslobađaju da razgrade hranu. Stoga, ispijanje čaja odmah nakon jela dovodi do gojaznosti i lošeg varenja pojedene hrane. Za desert je bolje uzeti lubenicu ili drugo voće, na primer, jabuke;

Shutterstock

 

6) izbaciti kofein iz ishrane. Nekoliko sati nakon kafe javljaju se slabost, razdražljivost i glavobolja. "To je stimulans, pa čak i narkotik, iako se ljudi koji piju kafu neće složiti sa tim." - objašnjava ruski lekar.

Nabvodi i da je potrebno dnevno popiti oko 3 litre vode (12 čaša). "Više volim da pijem puno vode ujutru, pre gimnastike "unutrašnje tuširanje"), odmah posle nje, pre kupanja, pre obroka ili 1,5–2 sata posle obroka. Mi smo napravljeni od vode i što je češće menjamo, to je bolje za telo." Prema njegovom savetu, treba izbegavati konzervirane sokove, razna gazirana pića, a najbolja voda je izvorska, sa proverenog izvora za koji znate da je dobra.

Preporučuje konzumiranje protinske hrane nakon treninga, a ukoliko proteina uzmete veći nivo ugljenih hidrata, onda će se umesto mišićnog tkiva formirati masno tkivo - što svakako želite da izbegnete ako hoćete da smršate.

U navedenoj knjizi, ruski lekar Sergej Bubovskji otkrio je i mali deo svog plana ishrane:

Doručak i večera

Kaša: heljda, proso, ovsena kaša, pirinač

1/2 šolje žitarica na 2 šolje vode. Sipati ključalu vodu, kuvati na vatri 4-5 minuta dok voda ne proključa. Bez soli!

+ luk pržen na biljnom ulju do žute boje, ili soja sos (umesto soli),
+ bilo koje povrće (poželjno sveže, možete lagano posuti biljnim uljem): kupus, cvekla, krastavci, paradajz, šargarepa)
dijeta

FreePik

 

Ručak

Nemasni sveži sir sa džemom ili medom, obrano mleko (1,5% procenat mlečne masti), parče crnog hleba od celovitih žitarica.

Ili

Supa od povrća (može i od smrznutog povrća), kuvana riba (bakalar, štuka) + bilo koji prilog od žitarica ili povrća.

Ili

pileće grudi, + bilo koji prilog od žitarica ili povrća.

Važno je da izbegavate obroke nakon 18 časova, da između obroka pijete vodu ili nezaslađen čaj, preporučuje jednom nedlejno da izvršite detoksikaciju na vodi.

Sergej Bubovski je najpoznatiji po svojim vežbama koje prate milioni na Internetu, a u procesu mršavljenja, preporučuje da izeberete neku od sledeće aktivnosti: jednostavno hodanje najmanje 2 sata brzinom od 6-8 km na sat (na neravnom terenu dovoljno je sat vremena); trčanje 20-30 min; skijanje (skijaško trčanje) najmanje 3-5 km; plivanje (bez zaustavljanja) najmanje 1,5–2 km vašim najbržim tempom.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
eeee
15.04.2022 15:22

Zna li cenjeni doktor koliko u soja sosu ima soli? Nek se raspita, informacije su lako dostupne.