GINEKOLOŠKINJA JE POKAZALA ŠTA JE ISPRAVNO Sve vreme smo pogrešno išli u toalet, ovo je mnogo zdraviji način mokrenja

Vesti 29.09.2021 17:00 0

Ako sedite uspravno, kaže ona, čak i trećina urina ostane u bešici

GINEKOLOŠKINJA JE POKAZALA ŠTA JE ISPRAVNO Sve vreme smo pogrešno išli u toalet, ovo je mnogo zdraviji način mokrenja

Printscreen/TikTok

Iako ste verovatno mislili da je nemoguće napraviti grešku pri odlasku u toalet, čini se da postoji 'ispravan' način mokrenja - tako barem u njenom videu kaže ginekološki hirurg i urolog dr. Teresa Irvin, koja je svojim pratiocima pokazala dva načina - pogrešan i pravi.

- Većina nas je naučila da pogrešno mokri - kaže dr. Irving takođe demonstrira uspravno sedenje u toaletu, napominjući da se „na ovaj način bešika ne isprazni dobro“.

@dr.teresa.irwin

Did you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp

♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

 

Naime, ako sedite uspravno, kaže ona, čak i trećina urina ostane u bešici.

- Tačan način je da sednete na toalet 'kao kauboj', odnosno da nagnete telo napred, postavite laktove neposredno iznad kolena, s nogama na podu ispruženim - objasnila je hirurg u svom videu, koji je uhvatio mnoge žene .

- Neverovatno je da tek učim kako da pravilno ispraznim bešiku u ovim godinama - napisao je jedan saputnik u komentarima, a drugi kaže da je 'do sada bila sigurna da nešto nije u redu s njom, jer je prilikom mokrenja uvek imala da se nagnete napred ... ', prenelo je "The Sun".
 

Komentari (0)
Loading