Uvrtanje u KOLENU pokreće mišiće i ZGLOBOVE: Instruktorka Mirjana Jemović pokazala VEŽBU koja vraća NERVNI sistem u RAVNOTEŽU

M. J. Vesti 18.08.2022 10:15 1

Uvrtanje na kolenu vraća pokretljivost zglobovima i mišićima, a nervni sistem u ravnotežu.

Uvrtanje u KOLENU pokreće mišiće i ZGLOBOVE: Instruktorka Mirjana Jemović pokazala VEŽBU koja vraća NERVNI sistem u RAVNOTEŽU

Printscreen/ YouTube

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima portala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu uvrtanje na kolenu koje će vam vratiti pokretljivost u sve zglobove i mišiće.

Za šta je dobra ova vežba:

- Jača mišiće leđa, karlice i butina

- Povećava pokretljivost kičme i stabilnost nogu

- Isteže mišiće kukova i ispravlja položaj karlice

- Stimuliše solarni pleksus i varenje

- Uravnotežuje nervni sistem

- Razvija osećaj za ravnotežu

Kako se izvodi vežba:

- Početni položaj je sedeći na potkolenicama.

- Podignemo se i spustimo desno stopalo napred, tako da ostanemo oslonjeni na levu potkolenicu i desno stopalo.

- Dišemo mirno održavajući ravnožu.

- Raširimo ruke – odručimo u širini ramena.

- Uz izdah polako uvrćemo gornji deo tela u desno i spuštamo levu ruku na desno koleno, a desnu na levu petu ili skočni zglob.

- Usmerimo pogled prema peti i ostanemo u položaju 15 do 25 sekundi.

- Sa nekim od sledećih udaha se polako vraćamo u položaj na stopalu i kolenu, spuštamo desnu potkolenicu na pod, a levo stopalo stavimo napred.

- Ponovimo vežbu sa uvrtanjem ulevo – odručimo, rotiramo se, postavimo dlanove na koleno i petu, ostanemo 15 – 20 sekundi.

- Vežbu možete ponoviti dva ili tri puta u svaku stranu.

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Sandra
18.08.2022 14:35

Ovakve vezbe ukoliko su redovi sigurno ce doneti poboljsanje zdravlju, a za nervni sistem ja bi dodala i Lavlju grivu - Hericijum. Nekad mi ispricala o njij jedna kineskinja i da Vam kazem - upravu je bila