Ovo je NAJSTARIJI RUSKI lek koji "preko noći" rešava PROBLEM: Oslobodite se hemoroida ZAUVEK

Vesti 09.10.2021 14:30 0

Njihova pojava i neprijatne tegobe zavise od načina života, ishrane i mnogih drugih faktora

Ovo je NAJSTARIJI RUSKI lek koji "preko noći" rešava PROBLEM: Oslobodite se hemoroida ZAUVEK

pixabay

Verovali ili ne, ali krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima širom sveta" Pored toga sto je izrazito ukusan i može da se spremati na sto načine, krompir može poslužiti i kao lek.

Ruski narod veruje da svi koji su stariji od 40 godina svakog jutra pre doručka treba da naseckaju jedan srednje veliki sirovi krompir i pojedu ga kako bi sprečili arterosklerozu. Naravno, i pored ovog efekta u Rusiji se veruje da krompir može da izlači još mnogo toga, pa čak i hemoroide!

Narodni lekovi iz davnina sa krompirom

U Rusiji su se čepići izrezani od svežih krompira, pa su se koristili isto kao i današnji "modernizovani" čepići - i tako služili kao lek protiv hemoroida.

Pored sirovog, u narodnim receptima najviše se koristi sok sirovog krompira, i to tradicionalno za probavne tegobe: dispepsiju, koliku, gastritis, čirove na probavnim organima, bolesti jetre, kamena u žuči i zatvor kao i antacid.

Sirov sok od krompira i vruća voda od istog mogu da se stavljaju i na bolne delove tela kod gihta, reume i lumbaga, piše "Novi.ba".

Komentari (0)
Loading