Dr Nestorović otkrio: Ovako se PRAVILNO jede BELI LUK i samo tada je lekovit

Vesti 14.10.2021 18:56 2

Beli luk se koristi kao lek koji odstranjuje mnoge bakterije, a kako se pravilno jede i zašto su njegovi sastojci "najzdravija bomba" za naš organizam

Dr Nestorović otkrio: Ovako se PRAVILNO jede BELI LUK i samo tada je lekovit

Tanjug

 

Da li beli luk može da bude altenrativa kako bi se izbegli antibiotici? Šta je to što je "lekovito" u belom luku? I kako se pravilno konzumira? Na sva ova pitanja Dr Nestorović ima odgovor:

- "Alicin" je supstanca koja se nalazi u belom luku, je najjači mogući antibiotik. Naprimer, žene koje imaju problema sa mokraćnim putevima, ili muškarci, ja sam im savetovao da konzumiraju beli luk u svrhu lečenja. Beli luk i origano su kombinacija koja leči Ešerihiju E-koli, koje se veoma teško leči antibioticima - rekao je dr Nestorović.

Dr Nestorović otkrio: Ovako se PRAVILNO jede BELI LUK i samo tada je lekovit

pixabay

 

 

Beli luk nema efektno dejstvo kada se samo proguta. Doktor je jasno objasnio kako beli luk treba da se konzumira da bi bio efektan i lekovit:

- Zbarušeni ili osušeni čen nema nikakvu svrhu i ne treba da se koristi. Kada se sažvaće, tek tada izlazi iz luka enzim koji se zove "malinaza", i on je delotvoran. Ako ga samo progutate, beli luk će imati jako slabo dejstvo. Uvek treba imati na umu da sve što "smrdi" na sumpor je fantastično korisno za naš organizam: kupus, karfiol, brokoli. Jer ta sumporna jedinjenja su antibakterijska i antivirusna - ispričao je doktor Nestorović za Prvu.rs.

 

Komentari (2)
Loading
Brdjanin
14.10.2021 21:11

Šarlatan

hmmm
02.02.2022 05:56

@Brdjanin - A zašto je šarlatan, jer zato što ne propisuje eksperimentalne lekove za razredjivanje krvi, mentalne bolesti ili za “loš holesterol”!? Ili zato što nudi prirodnu alternativu za razliku od “učenih hećima”, bogato nagradjenih za eksperimente nad pacijentima!?