Doktor Tiodorović veruje da ima DUPLO više zaraženih đaka: "Nastavnici prijavljuju da deca dolaze u ŠKOLU sa KORONA simptomima"

Vesti 23.10.2021 11:07 0

Kako je epidemiološka sitacija u Srbiji sve gora i gora, član Kriznog štaba, doktor Branislav Tiodorović rekao je da je Krizni štab bio za za onlajn nastavu bar na deset dana

Doktor Tiodorović veruje da ima DUPLO više zaraženih đaka: "Nastavnici prijavljuju da deca dolaze u ŠKOLU sa KORONA simptomima"

Printscreen/Youtube

Dr Tiodorović je, gostujući u jutranjem programu na televiziji "Prva", objasnio da veruje da podaci o broju zaraženih nisu potpuni i da veruje da imamo duplo više zaražene dece nego što je poznato.

- Svi iz medicinskog dela Štaba podržali su kolege pedijatre da se uvede barem desetodnevni onlajn sistem. Skrećemo pažnju da podaci kojima raspolažemo nisu dobri. Na terenu je drugačija situacija, jer se ne testiraju sva deca. Ne prijavljuje se sve kako je bilo, odnosno, u odnosu to na prijavljen broj slučajeva kod dece, može biti da ih ima čak i duplo - rekao je Tiodorović i ovom prilikom je prokomentarisovao odluku u tome da se će od ponedeljka deca nastaviti da odlaze u školu.


Iako doktor tvrdi da ova deca dolaze bolesna u školu, dodao je da nastavnici prijavljuju da deca dolaze sa sumnjom na simptome kovida!

- Roditelji ih šalju u školu, jer nemaju drugi način da to reše. Time se dovode u opasnost svi, i ta deca i ostali đaci.


Epidemiolog je podsetio i da će u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje, Niša i Šapca od ponedeljka, 25. oktobra, primenjivati model kombinovane nastave, prema objavi Ministarstva prosvete.
Komentari (0)
Loading