Čaj od zeljaste biljke koji može da vam SPASI ŽIVOT: Čuva SRCE i pritisak, a zbog jačine sme da se pije samo JEDNA šolja dnevno!

Vesti 04.11.2021 10:57 0

Kelj sadrži vlakna, antioksidante, kalcijum, vitamine C i K, gvožđe i širok spektar drugih hranljivih materija koje mogu pomoći u sprečavanju raznih zdravstvenih problema

Čaj od zeljaste biljke koji može da vam SPASI ŽIVOT: Čuva SRCE i pritisak, a zbog jačine sme da se pije samo JEDNA šolja dnevno!

pixabay

Antioksidansi pomažu telu da ukloni neželjene toksine koji su rezultat prirodnih procesa i pritiska iz okoline. Različite hranljive materije u kelju mogu čak i pospešiti zdravlje srca.

Američko udruženje za srce (AHA) preporučuje povećanje unosa kalijuma uz smanjenje potrošnje dodatne soli ili natrijuma. Iz AHA kažu da uz pomoć kelja možete smanjiti rizik od visokog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti.

Jedna šolja kuvanog kelja obezbeđuje 3,6 odsto dnevnih potreba odrasle osobe za kalijumom, a priprema se lako!

Potrebno je: 4-5 listova kelja (osrednje veličine) i 1.5dl vode.

Prpirema:

Stavite vodu u kuvalo i sačekajte da provri. Za to vreme u jednu veću šolju stavite listove kelja i gurajte ih na samo dno.

Kada voda proključa, sipajte je u šolju i ostavite da malo odstoji. Posle nekoliko minuta, promešajte i izvadite listove, a dobijeni čaj popite u nekoliko većih gutljaja.

Savetuje se da popijete samo jednu šolju dnevno i da pošto je popijete ostanete kod kuće narednih tri sata, kako biste videli kako će vaše telo da reaguje na ovaj napitak.

Komentari (0)
Loading