Kada ste poslednji put temeljno OČISTILI svoj PUPAK i znate li kako se to pravilno radi?

Vesti 22.02.2023 19:00 0

Uprkos činjenici da se većina ljudi redovno tušira, postoji jedna oblast koju često zaborave da temeljno operu

Kada ste poslednji put temeljno OČISTILI svoj PUPAK i znate li kako se to pravilno radi?

Pixabay

Bar ne onako kako bi trebalo da bude.

Već smo pisali o tome kako je pupak jedno od glavnih mesta za razmnožavanje bakterija u našem telu, ali da li znate kako da ga pravilno očistite?

Tačnije, grešite ako verujete da je pranje sapunom i vodom dovoljno. Možda ćete morati da uložite malo više truda ako želite da zaista očistite ovu oblast tela.

Pre svega, ključno je naglasiti da NIKAD, NIKAD ne čistite pupak oštrim stvarima (kao što su olovke ili čak makaze, kao što su neki pokušavali), jer rizikujete da ga teško povredite i zadobijete infekcije.

Kako piše portal Woman’ s Health, vata je uvek odlična opcija, pa se za „dublje čišćenje“ savetuju štapići za uši natopljeni vodom i sapunom, ali i njima treba pažljivo rukovati.

Uvek temeljno operite i osušite pupak. Prema rečima lekara topli, vlažni nabori su idealno okruženje za razvoj gljivica, zbog čega tamo može biti peckanja, crvenila i neprijatnih mirisa.

Nanošenje malo maslinovog ili kokosovog ulja unutra i ostavljanje da odstoji 10 do 15 minuta pre pranja je fantastična tehnika za pravilno čišćenje pupka. Zatim koristite vatu da temeljno istrljate pupak. Čišćenje postaje znatno jednostavnije jer ulje precizno rastvara prljavštinu. Koristite sapun i vodu da očistite pupak nakon nanošenja ulja.

Najvažnija stvar je da to radite često, posebno ako trenirate ili se više znojite.

Komentari (0)
Loading