Molila sam lekare da me detaljno pregledaju: Poslali su me kući sa lekom protiv bolova, sada nikada neću moći da imam decu

Vesti 28.02.2023 09:07 0

Mlada žena je ispričala kako ju je lekar opšte prakse poslao kući sa paracetamolom nakon što se uplašila da njeni simptomi ukazuju na rak jajnika - da bi joj to stanje bilo dijagnostikovano mesecima kasnije.

Molila sam lekare da me detaljno pregledaju: Poslali su me kući sa lekom protiv bolova, sada nikada neću moći da imam decu

Printscreen/Facebook

Džordana Sej, 27, posetila je svog lekara opšte prakse kada je počela da pati od bolova u stomaku, nadimanja, osećanja potrebe da često ide u toalet, što su sve simptomi ovog stanja.

Džordani je prvobitno rečeno da je njen intenzivan bol verovatno posledica endometrioze, koja joj je dijagnostikovana 2015. Ovo je stanje gde tkivo slično sluzokoži materice raste na drugim mestima, kao što su jajnici i jajovodi, i često izaziva bol. Zatim joj je 2017. rečeno da ima tumor u levom jajniku - ali lekari su mislili da je to povezano i sa njenom endometriozom. Da bi pokušala da otkrije bilo kakve rane znake raka jajnika, često je bila testirana na rak jajnika sa krvnim testovima Ca125. I uprkos tome što je prošle godine imala visoke rezultate testova, Džordani je rečeno da je to ponovo povezano sa stanjem i poslata je kući sa paracetamolom jer je „premlada za rak“.

Ali nakon što se njeno stanje pogoršalo i nakon što je drastično smršala za samo 10 meseci, tražila je dalje testove. Devet meseci nakon što je prvi put otišla kod svog lekara opšte prakse, Džordana je u bolnici dobila magnetnu rezonancu koja je pokazala abnormalnost u njenom levom jajniku i rečeno joj je da treba da ga ukloni. Nakon što joj je levi uklonjen tokom operacije, Džordana je mislila da je noćna mora gotova i nastavila je da nadala se da će krenuti u proces vantelesne oplodnje sa svojim partnerom.

Ali samo devet dana pre nego što je trebalo da počne lečenje, lekar na klinici joj je rekao da ima rak jajnika u drugom stadijumu koji se proširio na oba jajnika, njenu matericu i zid karlice. Takođe se proširio na tkivo na njenom stomaku, što znači da je bila potrebna potpuna histerektomija i da nikada neće moći da ostane u drugom stanju. Tri dana pre nego što je trebalo da krene na put pokušaja da osnuje sopstvenu porodicu, Džordana je bila podvrgnuta histerektomiji i trebalo bi da započne šest rundi hemoterapije ovog meseca. Džordana je pokrenula akciju prikupljanja sredstava kako bi pokušala da prikupi novac za tim koji daje 5k humanitarne pomoći za istraživanje raka. I ispričala je kako je ostala "slomljenog srca" jer neće moći da ima svoju decu.

Rekla je: „Sedmog decembra 2022. moj život se okrenuo naglavačke, kada mi je dijagnostikovan rak jajnika 2. stadijuma.  „Rečeno mi je da mogu da počnem sa vantelesnom oplodnjom nekoliko nedelja nakon operacije, jer je moj MR snimak pokazao da moja desna strana izgleda dobro, tako da je vantelesna zakazana za 16. decembar i mi smo bili apsolutno ushićeni. „U sredu, 7. novembra, dobila sam poziv da su moji rezultati spremni i pitali su me da li mogu da dođem na kliniku u 15:40. „Toga dana mi je dijagnostikovan rak jajnika 2. faze, rak je zapravo bio u mojim jajnicima, u materici i na zidu karlice, a bilo je i nekih vidljivih delova na mom stomaku što znači da je trebalo da uklone tkivo koje pokriva vaše organe i da mi je neophodna puna histerektomija i nikada neću moći da ostanem u drugom stanju. „13. decembra mi je uklonjena potpuna histerektomija i uklonjena sluznica donjeg abdomena. „Život mi se okrenuo naglavačke, sa 27 nikada nisam mislila da ću biti mlada devojka sa rakom. „Izgubiila sam šansu da imam decu za koju sam trebalo da počnem da se lečim. "Slomljena sam srca, iscrpljena, uništena, mislim da nema osećaja da sve to opišem. Vreme je za najveću borbu u mom životu."

Komentari (0)
Loading