Stavila sam SINU ovo pored jastuka i momentalno je prestao da KAŠLJE: Zvuči šašavo, ali ovaj NARODNI LEK provereno RADI

Ž. T. Vesti 02.12.2021 19:15 0

Svašta sam probala od lekova Iako septolepe i sirupi umiruju kašalj na dnevnom nivou, noću je kašalj nepodnošljiv Još ako vam se dvogodišnje dete muči, u stanju ste da posegnete za svim i svačim Ja sam lek pronašla

Stavila sam SINU ovo pored jastuka i momentalno je prestao da KAŠLJE: Zvuči šašavo, ali ovaj NARODNI LEK provereno RADI

Shutterstock

U sezoni prehlada kašalj je gotovo neminovan. Često se razbolim i ja, a deca još češće. 

Iako su sad u dobi kada imaju pet i osam godina, a prehlade su se redukovale, period jaslica nikada neću zaboraviti.

Nisam ljubitelj alternativne medicine

Moram da vam kažem da ja savete retko kupim sa interneta. Uglavnom se obratim izabranom pedijatru i verujem savremenoj medicini. 

Noćni kašalj me je ipak izluđivao, pa moram da priznam da sam malo čačkala po internetu i naišla na najprostiji mogući savet. Kako nije uključivao sedamdeset nepoznatih travki, koje je trebalo da uberem na obodu neke planine, odlučila sam da ga isprobam.

Muž je bio šokiran

Savet je bio jednostavan. Uzmete dve glavice luka. isečete na polovine i stavite na jastuk. Kada sam jedne neprospavane noći predložila suprugu da pokušamo sa ovim alternativnim receptom, malo je reći da je bio užasnut.

- Ne dolazi u obzir, cela soba će da nam smrdi - bio je izričit.

Odustala, pa probala

Prvobitno sam prihvatila njegovu kritiku. Nije baš da volim miris luka. Međutim, kako ni drugu noć nisam mogla da spavam, a dete se davilo u šlajmu ipak sam izvadila dve glavice, prepolovila ih i posadila ih na jastuk. 

Smrdelo, ali je vredelo

Moram da priznam da sam se iznenadila dejstvom crnog luka. Savet je bio praktičan, jednostavan, a dete je zaspalo u roku od nekoliko minuta. Prigrlila sam ovaj metod i sada ga redovno koristim. Iako soba zaista ima neprijatan miris, desetominutno luftiranje rešava problem.

U čemu je fora?

Iako se ovo lukovičasto povrće koristiti od davnina kod  respiratornih tegoba i stanja poput bronhitisa, upale sinusa, pa čak i kod upale pluća kao dodatna terapija, malo ljudi zna da je udisanje isparenja koje emituje sveže naseckan luk izuzetno lekovito. Njegovo antibakterijsko svojstvo je poznato, a isparenja otvaraju disajne puteve i oslobađaju nas od šlajma. 

 U početku bila skeptična, a sada sam apsolutni pobornik ove metode. Probajte i nećete se pokajati. Ok, možda će vam samo kolege skrenuti pažnju da malo smrduckate, ali ćete vi ipak izabrati miran san.

 

 

Komentari (0)
Loading