Obavezno ga pije posle treninga: Dijetolog podelila recept za svoj omiljeni smuti, a evo zašto je dobar

Olja Jelić Vesti 06.04.2024 08:45 0

Dijetolog Emi Gudson za Eat This, Not That podelila je recept za svoj omiljeni smuti nakon treninga koji utiče na izgradnju većih mišića

Smuti

Shutterstock

Kada želite da izgradite mišiće, treniranje je primarna aktivnost koju morate aktivno da radite, a jednako je važna ishrana pre i posle treninga. Dijetolog Emi Gudson za Eat This, Not That podelila je recept za svoj omiljeni smuti nakon treninga koji utiče na izgradnju većih mišića.

Emi nakon treninga pije visokokalorični smuti koji osigurava ugljene hidrate, obnavljajući zalihe glikogena koje su potrošene vežbanjem. Podelila je recept za svoj omiljeni smuti, koji i vi možete da probate nakon sledećeg treninga. 

Smuti

Shutterstock

 

Smuti koji pije je nutritivno bogat međuobrok nakon treninga. "Kombinacija sastojaka pruža široku lepezu vitamina, minerala i antioksidansa koji podupiru celokupno zdravlje tela i oporavak", ističe Gudson.

Šta se sve nalazi u smutiju koji ona pije?

Ako odlučite da probate ovaj smuti, trebaće vam:  

1 šoljica punomasnog mleka

1/2 šoljice grčkog jogurta

1 zrela banana

1 kašičica meda

Kockice leda po želji

Ona dodaje da ovaj smuti "pruža ravnotežu proteina, ugljienih hidrata i zdravih masti, što ga čini idealnim međuobrokom nakon treninga za podsticanje rasta i oporavka mišića. Ukusan je i lako ga je prilagoditi individualnim preferencijama ili prehrambenim ograničenjima", zaključuje ona.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading