Ako osetite MIRIS RIBE u kući, to je znak za UZBUNU: Odmah pozovite MAJSTORA, u pitanju je VEĆI problem

M. G. Vesti 05.05.2022 09:33 1

Kada u svom domu osetite da nešto miriše na ribu, verovatno ne razmišljate o ozbiljnoj pretnji.

riba

Shutterstock

Umesto toga, verovatno se pitate ko je zaboravio da izbaci prošlonedeljne ostatke. Međutim, budite oprezni sa time.

Prema mišljenju stručnjaka, kada u svom domu osetite miris ribe, to može biti znak za opasnost od strujnog udara. Većina komponenti, kao što su prekidači, utičnice i moderno žičenje, dizajnirani su da spreče pregrevanje. Međutim, postoje slučajevi kada se izolacija može oštetiti, zbog čega se plastika u utičnici počne topiti.

Kada se to dogodi, jedna od prvih stvari koju možete primetiti jeste jak miris ribe.

Bob Vila objašnjava da je to obično zbog rasvete, ventilatora, prekidača za svetlo, utičnice ili uređaja. A ako miris dođe i nestane, verovatno je to uređaj ili predmet koji ne radi ceo dan.

struja

Shutterstock

 

Bez obzira na to, ako osetite miris ribe koji se javlja i može biti uzrokovan električnim problemom, najbolje je da brzo reagujete. Razlog za to je što bi to moglo dovesti do požara, pa ćete možda morati da angažujete profesionalnog električara i pregleda vaše utičnice, prekidače i ožičenje.

Još nešto na šta treba obratiti pažnju je varničenje, koje se javlja kada nešto uključite u utičnicu. Ako osetite varnice kada uključite uređaj u struju ili čujete zujanje, može se klasifikovati kao hitni slučaj sa strujom.

Drugi razlog za jak miris ribe u vašem domu može biti uzrokovan centralnim grejanjem i vazduhom jer se u otvorima za ventilaciju može pojaviti buđ, što može dovesti do mirisa ribe.

Ako ništa od ovoga nije problem, onda može biti i preopterećeno strujno kolo ili labave žice.

Međutim, bez obzira na to šta je u pitanju, osim ako i sami niste profesionalac, odmah se obratite nekome, kako bi utvrdili izvor mirisa. Iako to sada može malo koštati, kasnije će vam uštedeti mnogo, možda čak i život.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Đole
05.05.2022 11:41

Ala lupate, Bože moj. Kakve veze ima struja sa mirisom ribe. Svašta!