"Bila sam u ZASTRAŠUJUĆIM bolovima, a pazusi su bili puni MLEKA!": Žena OTKRILA neobičanu pojavu nakon porođaja!

K.Ć Vesti 03.02.2022 16:10 0

Jedna tiktokerka pokazala je neobičan neželjeni efekat nakon porođaja. Pazusi su joj bili otečeni i puni... mleka

"Bila sam u ZASTRAŠUJUĆIM bolovima, a pazusi su bili puni MLEKA!": Žena OTKRILA neobičanu pojavu nakon porođaja!

Printscreen/TikTok

Snimak je već pogledalo 3,8 miliona ljudi, a ostale majke se zahvaljuju na ovim videima.

- Postavila sam to jer sam mislila da sam možda ja jedina koja je prošla kroz to jer niko zaista ne priča o tome... Razgovarala sam sa doktorima i neki od njih nisu imali pojma da tako nešto postoji - kaže ona o svom TikToku u intervjuu redakciji Todai.com.

 

Lobule ispod pazuha

Linda Džons je 10. januara rodila trojke i tako postala majka šestoro dece. Poslednja trudnoća se završila preranim porođajem, a novorođenčad su ostali na intenzivnoj negi. Tada je žena počela da pumpa grudi. 

Osećala je da nešto nije u redu.

- Bila sam u velikom bolu, pazusi su mi bili otečeni, a grudi ogromne - opisuje ona . Videla sam svoje pazuhe ispunjene mlekom, što se ispostavilo kao nuspojava retkog otoka izazvanog povećanim protokom krvi i priliva mleka u njene grudi.

Žena kaže da vredi sa drugima podeliti i dobre i loše strane roditeljstva.

Neke žene kažu: - I meni se to desilo, a ja nisam znala šta je to, hvala što si to objavila - dodaje ona .

Medicinska sestra i konsultant za laktaciju Dominik Vajs rekla je za Todai.com da se tkivo dojke proteže sve do pazuha, zbog čega je Džons imala otok.

- Sve žene imaju lobule, ali lokacija lobula je jedinstvena za sve nas. Kao što smo sve različite i svaka ima različitu veličinu i oblik grudi, lokacija lobula takođe može biti različita - kaže medicinska sestra o lobulima ili nakupine u telu koje proizvode mleko .

Stručnjaci uveravaju da je dovoljno izbegavati dodirivanje ovih mesta i stavljati hladne obloge na grudima. Osim toga, pomaže i često dojenje, ali od majke zavisi da li se u takvoj situaciji oseća prijatno. Ako ste u nedoumici, trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom da biste isključili određena stanja, uključujući mastitis. Specijalista može preporučiti antiinflamatorne lekove.

Komentari (0)
Loading