Drama koja traje MESECIMA: Iako znaju da se ubica OBESIO, sud majku proglasio KRIVOM za smrt mališana

K.Ć Vesti 13.02.2022 21:00 0

Amerikanka Rebeka Hog proglašena je krivom za ubistvo svog sina u novembru 2021. Sada je objavljeno da je doživotna kazna smanjena na 16 meseci. "Vi niste čudovište", rekao je sudija Majkl Taper

Drama koja traje MESECIMA: Iako znaju da se ubica OBESIO, sud majku proglasio KRIVOM za smrt mališana

Shutterstock

Ova 29-godišnjakinja iz Normana, Oklahoma, u početku se suočila sa idejom da će ostatak života da provede u zatvoru. Ova odluka izazvala je medijsku buru u SAD i proteste. Bilo je glasova da zakon Oklahome ne štiti majke. Tamošnji sudija je ublažio kaznu, rekavši da Rebeka ne zaslužuje da "trune iza rešetaka".

"Ti si dobra žena", čula je osuđena majka. Do sada je odležala tri meseca, pa je do kraja osuđena na 13 od 16.

Čula je presudu

Roug je rekla da bi učinila sve da vrati vreme i spreči smrt svog dvogodišnjeg sina.

- Bila sam ponosna što imam tako lepo, snažno, pametno i zdravo dete - citira lokalni list Norman Transcript.

Zločin se dogodio u novogodišnjoj noći 2019. godine, kada je žena imala noćnu smenu u baru. Kad je ujutru došla kući i otišla je da se odmori. Bila je mirna za svog dvogodišnjeg sina Rajdera. Ostavila ga je sa svojim dečkom Kristoferom Trentom. Verovala je da je dečak zaspao. Nekoliko sati kasnije, shvatila je da njenog partnera nema i da je Rajder prestao da diše. Uspaničena, Rebeka je pozvala policiju, vičući: "O moj Bože! On je sav hladan!" Mališan je tada već bio mrtav.

Policija je odmah počela da traži Trenta. Posle nekoliko dana, osumnjičeni je pronađen – obesio se u parku za divlje životinje na planini Vičita. Kasnije je utvrđeno da je pretukao dvogodišnjaka dok je žena radila. Pre smrti, čovek je urezao reči „Rebeka je nevina“ na drvetu.

Nepravedna kazna

Niko nije sumnjao da je ona doprinela Rajderovoj smrti i da ga nikada nije maltretirala. Ipak, država Oklahoma je odlučila da je kazni. Tužioci su izneli teoriju da je ona bila svesna nasilja nad detetom jer je na internetu tražila kako da prepozna da li se to dešava. Tokom suđenja, porotnicima je odbijeno da pokažu fotografiju drveta sa Trentovim priznanjem. Nisu poslušali ni snimak istražnog policajca koji je sumnjao u krivicu žene.

Prošlog novembra, pravosuđe je izbezumljenu majku proglasilo krivom za ubistvo prvog stepena. Na sreću, našao se sudija koji je promenio ovu odluku. Njen advokat Endrju Kejsi rekao je za Bi-Bi-Si da je njena porodica sada osetila veliko olakšanje.

- Boli nas što je došlo do suđenja. (...) Ipak, zahvalni smo što će nam se Rebeka uskoro vratiti – dodao je američki defanzivac.

Komentari (0)
Loading