Družili su se godinama i na kraju postali prava PORODICA: Zbog bogatog BRITANCA ovaj TURČIN može da ode u PENZIJU

Naj žena Vesti 01.09.2021 08:10 0

Iako već godinama radi kao portir u jednom Turskom hotelu, ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli da će se jednog dana obogatiti jer voli da se druži sa gostima

Družili su se godinama i na kraju postali prava PORODICA: Zbog bogatog BRITANCA ovaj TURČIN može da ode u PENZIJU

Printscreen/Facebook

Taskin Dastan već godinama radi u hotelu "De Luks" u Kušadasiju, a za to vreme sklopio je mnoga poznanstva, ali i prijateljstva sa redovnim gostima, među kojima je i Čarsl Džordž Kortni iz Hejstingsa.

Međutim, Čarls je početkom ove godine preminuo, a njegova porodica je ostala u šoku kada je u testamentu pročitala da većinski deo nasledstva ide upravo portiru iz Turske, ali dodatan šok je usledio pošto je britanac ostavio i neke manje sume drugim radnicima iz istog hotela.

- Tretirao nas je kao da smo deo njegove porodice. Čak je mi je i novčano pomogao da školujem decu. Naravno da smo bili tužni kada smo saznali da je preminuo - rekao je Taskin za lokalne medije.

Dastan je objasnio da radi u ovom hotelu još od 1990. godine, a Čarlsa (čije godine nisu poznate) je poznavao dugi niz godina pošto je britanac uvek letovao upravo na ovom mestu. Uvek je odsedao u sobi broj 401, koja je sada poznata kao "Čarlijeva soba" i ostaće uvek podsetnik osoblju hotela na čoveka koji im nije bio samo gost, već i član porodice.

Nakon Čarlsove smrti Taskin je dobio poziv iz Velike Britanije i tada mu je javljeno da je njegovo ime navedeno u testamentu i da je nasledio pravo bogatstvo. Portir nije hteo da otkrije tačnu sumu koji je nasledio ali je na ovo pitanje samo lukavo dogovrio: "Dovoljno je da ne mora više nikada da radi u životu".

Ipak, on neće dati otkaz u hotelu, jer voli svoj posao i želi da nastavi da upoznaje ljude koji tu dolaze iz celog sveta.

 

Komentari (0)
Loading