Njene grudi su TEŠKE više od 15 kilograma: Zbog toga boluje od raznih INFEKCIJA i čireva, a država ODBIJA da joj pomogne (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

K.Ć. Vesti 21.04.2022 10:33 0

Velike grudi 27-godišnje Laure Hous uzrok su kožnih bolesti, infekcija, cista, pa čak i čireva

Njene grudi su TEŠKE više od 15 kilograma: Zbog toga boluje od raznih INFEKCIJA i čireva, a država ODBIJA da joj pomogne (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

Printscreen/Instagram

Uprkos poteškoćama, vlada odbija lečenje u okviru zdravstvenog osiguranja. Očajna Britanka sama prikuplja novac.

Velike grudi izazivaju zdravstvene probleme

Laura Hous, svadbeni fotograf po profesiji, ima toliko jake bolove u leđima da se širi sve do njene vilice. Postoje trajna udubljenja od grudnjaka na ramenima. Ova 27-godišnjakinja ima ciste, posekotine, dekubitus i osip koji nastavljaju da krvare i da se inficiraju.

Laura kaže da joj je odbijena operacija NHS, pa je počela da skuplja novac za nju. Razlog odbijanja bila je činjenica da, zbog težine poprsja, nije mogao da spusti BMI na potreban nivo.

- Apsolutno najgori bol su ciste i čirevi jer mogu ostati otvorene rane. Bole užasno i teško zarastaju. Imam rupice i plikove na ramenima od nošenja pogrešne veličine grudnjaka i plikove ispod grudi - rekla je ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Howes (@hellbenthowes)

 

Laura je morala da se nosi ne samo sa fizičkim bolom, već i sa emocionalnom povredom. Zbog velikih grudi, koje su se pojavile u njenom adolescenciji, bila je proganjana, mučena i ismevana. Dečaci su trčali za njom po školskim hodnicima, upirući prstom i prozivajući je.

 

 

- Sa 10 godina, odmah sam počela da nosim B korpe, a kada sam napustila osnovnu školu sa 11, imala sam dupli D - objasnila je ona.

Skupa operacija

- Nosim veličinu 36P, ali nosim grudnjak od 38K jer ne mogu da ga nabavim u svojoj veličini. Nisu dostupni u većini zemalja. Da sam želela jedan u svojoj veličini, morala bih da nabavim prilagođeni, ali koštaju 350 funti (skoro 50.000 dinara).

Laura često čuje da bi druge žene želele da imaju grudi poput nje. Ona upozorava da u tome nema ničeg prijatnog. Godine 2019. započela je program ishrane koji će joj pomoći da postigne potreban nivo BMI. Zbog bolova u grudima nije mogla dovoljno brzo da se oslobodi viška kilograma.

Uprkos zdravstvenim problemima, NHS odbija da je podvrgne operaciji pod osiguranjem. Laura sama prikuplja novac preko sajta „GoFundMe.com“. Do sada je 155 donatora uplatilo donaciju u ukupnom iznosu od 3,5 hiljada funti. Cena operacije u privatnoj klinici je oko 7-8 hiljada. funti (oko 98 - 112.000 dinara). Mnogi ljudi podržavaju cilj Loren. Žena dobija brojne reči podrške, i od majki čije se ćerke bore sa istim problemom.

Komentari (0)
Loading