Deset puta dnevno se ONESVESTI, 23 časa provede u KREVETU: Ova ŽENA ima ALERGIJU na koju nikada ne biste POMISLILI

Vesti 31.08.2022 10:01 1

Lindzi Džonson je alergična na gravitaciju, što joj otežava život

Deset puta dnevno se ONESVESTI, 23 časa provede u KREVETU: Ova ŽENA ima ALERGIJU na koju nikada ne biste POMISLILI

Printscreen/TikTok

Lindsi Džonson (28) počela je da pati od bolova u stomaku i leđima u oktobru 2015. godine. Njeni simptomi su se postepeno pogoršavali i u roku od nekoliko godina počela je da povraća i pada u nesvest do 10 puta dnevno, piše Lad Bible.

Nakon godina posete lekarima, Lindsi je u februaru 2022. dijagnostikovan sindrom posturalne tahikardije, abnormalno povećanje srčane frekvencije koje se javlja nakon sedenja ili stajanja, što ona naziva „alergijom na gravitaciju“.

Lindsi Džonson je ranije bila član mornarice u SAD pre nego što ju je pogodilo iscrpljujuće stanje


Uprkos uzimanju lekova, ona se i dalje onesvesti tri puta dnevno i oslanja se na svog muža Džejmsa (30) da joj pomogne.

Doktori nisu znali što joj je

 

Lindsi je rekla : "Alergična sam na gravitaciju - zvuči ludo, ali je istina. Ne mogu da stojim duže od tri minuta, a da ne osjetim nesvesticu, da mi ne pozli ili se onesvestim. Osećam se mnogo bolje ako ležim. Ceo dan sam u krevetu – do 23 sata dnevno. Nikad nisam mislila da ću s 28 godina morati da koristim sto za tuširanje. Ne mogu više da napustim svoju kuću. Nema leka, ali sam jako zahvalna na Džejmsu i onom što imam."

Lindsi je objasnila da joj je prvi put postalo loše dok je radila za mornaricu. Borila se s hroničnim bolom, ali doktori nisu mogli da otkriju što nije u redu.


U februaru 2022, Lindsi je uradio test koji meri broj otkucaja srca, krvni pritisak i kiseonik u krvi i zvanično joj je dijagnostikovan sindrom posturalne ortostatske tahikardije. Uprkos tome što je bila na beta-blokatorima, koji su smanjili njenu nesvesticu na tri puta dnevno i pomogli joj da nema jaku mučninu, ona i dalje mora da sedi prekrštenih nogu da bi izbegla mučninu i može da ustane samo da jede ili da se istušira.

„Još uvek ne mogu ništa da uradim“, rekla je. "Zaista je iscrpljujuće - ne mogu da radim kućne poslove, a Džejms mora da kuva, čisti i pomaže mi da se tuširam. Nisam oprala zube nedeljama jer se osećam užasno. Ako napravim obrok za Džejmsa i sebe, naredna tri dana neću moći ništa da uradim“.

Lindsi je rekla da se pomirila sa svojom dijagnozom i objasnila da su joj pomagala za kretanje mnogo pomogla. „Stvarno sam morao da se prilagodim ovom novom životu i da se pomirim sa njim. Koristim sredstva za kretanje i to mi zaista pomaže. Zahvalna sam na onome što imam i još uvek mogu da se bavim muzikom.
 

 

Komentari (1)
Loading
POTS
31.08.2022 22:28

Koliko banalizujete jedno ozbiljno stanje o kome srpski lekari nista ne znaju!!!@@Cuj alergicna na gravitaciju!!!!Ozbiljna greska autonomnog nervnog sistema koja vas onesposobljava za zivot.Bilo bi pametnije da tekst bude edukativan i da malo proucite temu.Ima nas mnogo u Srbiji sa ovim stanjem ali nemamo kome da se obratimo.